Bursele americane au deschis in scadere

Marti, 07 Aprilie 2009, ora 17:36
1221 citiri
Bursele americane au deschis in scadere

Bursele din SUA au deschis sedinta de marti in scadere, in conditiile in care investitorii au devenit prudenti inainte de inceputul perioadei in care companiile isi vor publica rezultatele financiare aferente primului trimestru, scrie Reuters.

Conform datelor de la deschidere, indicele Dow Jones a pierdut 1,59%, la 7.849,13 puncte, iar indicele Nasdaq Composite a pierdut 1,57%, la 1.581,56 puncte. De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a coborat cu 1,79%, la 820.54 puncte.

Scaderile vin si in contextul in care investitorul miliardar George Soros a spus luni seara ca economia Statelor Unite va fi afectata de o "incetinire de durata" si ar putea urma un model similar cu cel urmat de Japonia, de crestere relativ slaba si inflatie ridicata.

Parerea lui Soros contrasteaza cu cea a majoritatii economistilor, care se asteapta ca economia SUA sa nu mai scada incepand cu al treilea trimestru si sa revina pe crestere din al patrulea trimestru, conform ultimului sondaj efectuat de Reuters.

Soros a declarat acum un an pentru Reuters ca pierderile globale se vor ridica la circa 1.000 de miliarde de dolari, din cauza crizei creditelor. Pana astazi, SUA si Europa au inregistrat pierderi mai mari de 700 miliarde dolari, conform datelor Reuters.

#burse, #americane, #infvestitii, #sifuri , #stiri Standard Poor s