Bursele americane au deschis in crestere

Luni, 26 Iulie 2010, ora 23:27
1076 citiri
Bursele americane au deschis in crestere

Bursele americane au deschis sedinta de luni in crestere, dupa ce vineri au fost publicate rezultatele mult asteptatelor teste de stres efectuate asupra bancilor europene, majoritatea acestora dovedind ca au lichiditati suficiente si un nivel al solvabilitatii adecvat, informeaza MarketWatch, potrivit Newsin.

Astfel, dupa primele minute de tranzactionare, indicele Dow Jones crestea cu 0,11%, la 10.436,13 puncte, iar indicele compozit Nasdaq, dominat de titluri tehnologice, crestea cu 0,05%, la 2.270,50 puncte. Indicele extins Standard & Poor's 500 castiga 0,15%, la 1.104,30 puncte.

Titlurile americane au incheiat saptamana trecuta cu cresteri puternice, investitorii fiind incurajati de vestea ca majoritatea bancilor europene au trecut mult asteptatele teste de stres.

Indicele Dow Jones a avansat cu pana la 1% in cursul sedintei de tranzactionare de vineri si cu 3,2% pe parcursul intregii saptamani. "In ceea ce priveste Statele Unite, cele mai importante sunt inca profiturile", a declarat Mike Lenhoff, strateg sef in cadrul Brewin Dolphin Securities din Londra.

"Pana la sfarsitul saptamanii, doua treimi din companiile care fac parte din indicele S&P 500 vor publica rezultatele trimestriale. Rapoartele ar trebui sa fie destul de bune", a adaugat Lenhoff.

Publicarea rezultatelor testelor de stres, efectuate asupra principalelor banci europene au constituit un factor negativ pentru pietele valutare, euro inregistrand doar un usor avans in fata dolarului in cursul zilei de luni. Moneda americana, in schimb, a ales o pozitie defensiva.

Indicele dolarului, care analizeaza evolutia acestuia in fata unui cos format din principalele valute, a scazut de la 83,493 unitati vineri, la 82,352 unitati luni. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci, #burse, #europene, #stres, #teste , #stiri Standard Poor s