Bursa nipona inchide pe rosu, in linie cu pietele americane

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 09:51
1158 citiri
Bursa nipona inchide pe rosu, in linie cu pietele americane

Bursa de la Tokyo a inchis sedinta de astazi in scadere, in contextul puternicelor deprecieri de pe Wall Street, investitorii fiind afectati de stirile privind recesiunea ce a cuprins economia globala, scrie AFP.

Conform datelor de la inchidere, indicele Nikkei 225 a scazut cu 1,45%, la 7.534,44 puncte, iar indicele Topix a coborat cu 0,96%, la 749,26 puncte. In SUA, indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a scazut cu 3,79%, la 7.552,60 puncte, iar indicele Nasdaq a coborat cu 4,15%, la 1.470,66 puncte.

La randul sau, indicele Standard & Poor's a scazut cu 4,56%, la 789,17 puncte. Deprecierile puternice de pe pietele din SUA vin in contextul in care presedintele american Barack Obama a semnat marti amplul plan de relansare economica, in valoare de 787 de miliarde de dolari, care reprezinta, in opinia sa, "inceputul sfarsitului" pentru cea mai grava criza cunoscuta de Statele Unite in ultimele decenii. Obama insusi a recunoscut ca prima economie mondiala nu a scapat de consecintele crizei, iar americanilor le-a reamintit realitatile dure ale momentului si amenintarea falimentului ce planeaza asupra constructorilor de automobile din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele Din BET – Peste 13 Mld. RON Companiile din structura indicelui bursier BET, care au anunțat pana acum propunerile de dividende, vor sa distribuie cumulat acționarilor dividende in...
#bursa, # deprecieri, # recesiune , #stiri Standard Poor s