Bursa din Tokyo a inchis in urcare, in contextul cresterilor de pe Wall Street

Joi, 30 Aprilie 2009, ora 11:05
993 citiri
Bursa din Tokyo a inchis in urcare, in contextul cresterilor de pe Wall Street

Bursa din Tokyo a inchis sedinta de joi in urcare puternica, in contextul in care bursele din SUA au inregistrat cresteri, sprijinite de estimarile facute de Federal Reserve, relateaza AFP.

Indicele Nikkei, al principalelor 225 titluri listate la bursa nipona, a crescut cu 3,94%, la 8.828,26 puncte. In aprilie, indicele a urcact cu 8,86%, apropiindu-se de nivelul la care se afla la sfarsitul lui 2008.

Indicele Topix a urcat cu 3,18%, la 837,79 puncte. Investitorii japonezi au fost cuprinsi de optimism dupa aprecierea dolarului in fata yenului, in timp ce productia industriala din Japonia a urcat in martie cu 1,6%, alimentand sperantele unei reveniri a celei de-a doua economii mondiale.

Pe piata americana, bursele au inchis sedinta de miercuri in urcare de peste 2%, sprijinite de o serie de comentarii ale Federal Reserve, conform carora ritmul comprimarii economiei americane da semne de incetinire.

Conform datelor de la inchidere, indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 2,11%, la 8.185,73 puncte, iar Nasdaq cu 2,28%, la 1.711,94 puncte. De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 2,16%, la 873,64 puncte.

Banca centrala a Statelor Unite, Federal Reserve, a anuntat miercuri ca ritmul comprimarii economiei americane se pare ca s-a temperat, iar banca va continua sa mentina dobanda cheie la nivelul actual pentru o lunga perioada.

Astfel, dobanda cheie a SUA ramane la un mimin istoric, nivelul acesteia fluctuand intre 0 si 25%. Nicio noua decizie de politica monetara nu a fost anuntata miercuri.

Un comunicat al institutiei arata ca economia americana a continuat sa se comprime, insa ritmul se pare ca a incetinit. 

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#bursa, # dobanda, # investitori, # active , #stiri Standard Poor s