Bursa din Tokyo a inchis in urcare, fiind sprijinita de cresterile de pe pietele americane

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 10:52
747 citiri
Bursa din Tokyo a inchis in urcare, fiind sprijinita de cresterile de pe pietele americane

Bursa nipona a inchis a sasea sedinta la rand in urcare, pe fondul unor noi statistici incurajatoare cu privire la situatia economiei Statelor Unite, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Conform datelor de la inchiderea sedintei de miercuri, indicele Nikkei 225 al principalor titluri listate la bursa japoneza a crescut cu 0,38%, la 9.741,67 puncte.

Acesta a se afla la cel maiu mare nivel din 2009 si in acelasi timp la un maxim nemaiatins din 7 octombrie 2008. In timpul ultimelor sase sedinte, Nikkei a urcat cu 4,6%.

La randul sau, indicele Topix a urcat cu 0,10%, la 914,50 puncte.

In Statele Unite, bursele au inchis pe verde pentru a patra sedinta consecutiv, sustinute de o serie de date privind sectorul imobiliar, ce au fost peste asteptari.

La inchiderea sedintei de marti indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,22%, la 8.740,87 puncte, iar indicele Nasdaq a crescut cu 0,44%, la 1.836,80 puncte.

De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 0,20%, la 944,79 puncte.

Cresterile vin in contextul in care vanzarile de case ce au avut cel putin un proprietar au crescut neasteptat in luna aprilie, cu 6,7%, inregistrand cel mai mare avans lunar din ultimii sapte ani si jumatate, arata un raport publicat marti de un grup comercial, ce sustine ideea ca recesiunea americana se tempereaza. 

PIB-ul SUA, revizuit in sus – TradeVille
PIB-ul SUA, revizuit in sus – TradeVille
Preturile Din Activitățile Economice, In Creștere In perioada martie – mai 2024, managerii din industrie estimează creșterea preturilor in industria prelucrătoare, construcții si comerț...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#bursa, # recesiune, # SUA , #stiri Standard Poor s