Bursa de la Tokyo a inchis in urcare puternica

Joi, 07 Mai 2009, ora 10:54
961 citiri
Bursa de la Tokyo a inchis in urcare puternica

Bursa nipona a inchis sedinta de joi pe verde, indicele Nikkei urcand pana la cel mai ridicat nivel din ultimele sase luni, in contextul in care moralul investitorilor a fost sprijinit de o serie de date pozitive privind sectorul financiar american, scrie AFP, citat de NewsIn.

Datele de la inchidere au aratat ca indicele Nikkei 225 a urcat cu 4,55%, la 9.385,70 puncte, iar indicele Topix a crescut cu 4,61%, la 885,93 puncte. Indicele Nikkei nu a mai urcat pana la acest nivel din 5 noiembrie 2008.

In SUA, indicele Dow Jones a crescut cu 1,21%, la 8.512,28 puncte, iar indicele Nasdaq a crescut cu 0,28%, la 1.759,10 puncte.

De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 1,74%, la 919,53 puncte.

Cresterile vin in contextul in care The Wall Street Journal a scris marti ca Statele Unite ar putea cere ca zece dintre cele 19 banci care urmeaza teste de stres sa isi majoreze capitalul, potrivit unor surse avizate, miscare prin care oficialii spera sa calmeze temerile cu privire la solvabilitatea sectorului financiar.

Detaliile testelor de stres i-ar putea ajuta pe investitori sa inteleaga care banci sunt in situatie mai buna si care au o situatie rea.

Bancile din ultima categorie vor trebui sa recurga la ajutor guvernamental pentru a se salva, deoarece investitorii privati le vor evita.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#bursa, #financiar, #investitori, #nasdaq, #sector, #tokyo , #stiri Standard Poor s