Bursa a dat aviz favorabil listarii obligatiunilor BCR

Luni, 12 Martie 2007, ora 15:21
922 citiri

Comisia de Inscriere la Cota a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si-a dat, luni, avizul pentru listarea obligatiunilor BCR, decizia urmand sa fi validata la sfarsitul saptamanii de Consiliul Bursei, a declarat gentiei MEDIAFAX directorul general al BVB, Stere Farmache.

Farmache a mentionat ca, dupa validarea deciziei de listare de catre Consiliul Bursei, va fi stabilita data intrari la tranzactionare a obligatiunilor BCR, in urma unor discutii cu emitentul.

Bursa a primit la inceputul acestui an documentatia privind tranzactionarea obligatiunilor bancii.

BCR a derulat anului trecut, in perioada 8-21 noiembrie, o oferta publica pentru vanzarea de obligatiuni, titlurile avand o maturitate de trei ani si dobanda anuala de 7,25%.

Valoarea initiala a emisiunii a fost de 200 milioane lei, dar BCR a avut posibilitatea sa suplimenteze emisiunea la 575 milioane de lei, potrivit prospectului. Banca a decis sa accepte toate subscrerile in cadrul emisiunii, respectiv 242 milioane lei, doua treimi din plasamente fiind realizate de investitori straini.

Emisiunea de obligatiuni este cotata cu "A minus" de catre Fitch Ratings si cu "BBB minus" de catre Standard&Poor's.

Pentru acest an, BCR are in vedere lansarea unei emisiuni de obligatiuni in valoare de 400-500 milioane de lei, titlurile urmand sa fie vandute, cel mai probabil, pe piete externe.

BCR, detinuta de grupul austriac Erste, este cea mai mare banca din Romania. Profitul net consolidat al grupului BCR s-a majorat anul trecut cu 16,4%, la 756,3 milioane lei (214,5 milioane euro), in timp ce activele totale au urcat cu 38,6%, la 47,43 miliarde lei (14,02 miliarde euro).

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)