Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Basescu: Sa terminam cu ideea "nu ne intereseaza banii europeni"

Basescu: Sa terminam cu ideea "nu ne intereseaza banii europeni"

Presedintele Traian Basescu a enuntat, aseara, printre prioritatile Romaniei in anii viitori, dezvoltarea infrastructurii, agricultura, dezvoltarea rurala si mediul.

"La infrastructura, contributia bugetara e minimala. Avem banii de la UE - 5,5 miliarde de euro. (...) De la 1 ianuarie 2007, avem de la UE 5,5 miliarde pentru infrastructura. Se termina 2008 si nu am tras niciun cent. Pentru dezvoltare rurala am utilizat zero, aproape", a afirmat presedintele .

Trebuie sa terminam cu ideea nemarturisita 'nu ne intereseaza banii europeni pentru ca aceia au reguli'. Banii europeni se utilizeaza cu reguli, banul public se utilizeaza clientelar", a afirmat Traian Basescu, intr-o conferinta de presa, la Palatul Cotroceni, in preziua inceperii oficiale a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

El a aratat ca bugetul anului viitor trebuie sa reflecte prioritatile Romaniei si sa reduca deficitul bugetar cat mai mult.

"Marea problema, asa cum spune si Moody's, nu sunt salariile profesorilor. Marea problema a Romaniei este deficitul de concurent. Acesta preseaza si pe curs, acesta preseaza in general pe situatie macroeconomica a Romaniei.

Ce este imbucurator, este ca anul acesta deficitul de concurent va fi cu 0,2-0,3 mai mic decat deficitul de concurent al anului trecut. A fost evaluat chiar de Standard&Poor's, daca imi aduc aminte, la 17 procente din PIB. Evaluarea noastra a fost ca va fi 14 dar in realitate va fi 13,8, ceea ce inseamna ca incepe o diminuare a deficitului de cont curent, fata de anul 2007'', a spus Basescu.


El a reiterat, in final, declaratia conform careia, in ceea ce-i priveste pe profesori, ''legea va fi respectata imediat ce noul guvern se va instala''.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 744 ori