Bancile din Europa pot face fata in cazul unei crize

Vineri, 16 Noiembrie 2007, ora 11:17
888 citiri
Bancile din Europa pot face fata in cazul unei crize

Bancile europene sunt bine pregatite pentru a face fata "unui mediu extrem de solicitant" al pietei, conform ratingurilor predominat pozitive acordate institutiilor financiare, a anuntat vineri agentia de rating Standard & Poor's, anunta Reuters.

Cu toate astea, bancile se vor confrunta cu cresterea costurilor de creditare si cu o lichiditate scazuta in lunile ce vor urma, a avertizat agentia de rating.

"Ne asteptam la pastrarea conditiilor restrictive de creditare pana in 2008", a declarat analistul pe credite, Arnaud de Toytot.

Totusi, calitatea activelor ramane crescuta datorita mediului de creditare propice din ultimii ani, a precizat agentia.

"Privind peste volatilitatea exceptionala produsa de deprecierea activelor din a doua jumatate a anului 2007, ne asteptam ca sectorul bancar din Europa sa-si mentina profitabilitatea in urmatoarele trimestre", a adaugat Toytot.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.