Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca Tiriac se extinde pe piata creditului imobiliar

Banca Tiriac se extinde pe piata creditului imobiliar
Banca Tiriac a semnat cu FMO (The Netherlands Development Finance Company), un acord privind deschiderea unei linii de credit pe termen lung in valoare de zece milioane de euro, destinata imprumuturilor imobiliare pentru populatie.FMO este una dintre cele mai importante banci europene de investitii orientate catre finantarea sectorului privat din tarile in curs de dezvoltare, fiind infiintata in 1970 de guvernul olandez impreuna cu comunitatea de afaceri locala si principalele banci olandeze. FMO este cotata de catre Standard&Poor's cu rating-ul "AAA". Cu un portofoliu de 1,9 miliarde de euro si peste 200 de angajati, FMO acorda finantari atat in sectorul financiar, cat si in cel corporatist.

"Piata creditului imobiliar din Romania a inregistrat in ultima perioada o dezvoltare semnificativa, insa consideram ca mai exista un potential de crestere important pe acest segment. Banca Tiriac a lansat recent Creditul ACASA, orientandu-se catre oferirea unui produs de creditare care sa intruneasca cerintele pietei si sa raspunda prompt solicitarilor clientilor. Accesul facil la produsul nostru presupune acceptarea venitului pe familie, lipsa garantului si posibilitatea achitarii ratelor de la oricare dintre sucursalele bancii din Bucuresti si din tara. Suntem multumiti ca am reunit o colaborare de lunga durata cu FMO, unul dintre liderii pietei de investitii din Europa", a declarat George Toma Mucibabici, presedintele Bancii Tiriac.

Banca Tiriac are un capital social de 1304,2 miliarde de lei si este una din cele mai importante institutii de credit private din Romania, deruland operatiuni din aprilie 1991. La finele lunii mai, activele bancii au ajuns la 21.840 de miliarde de lei, iar profitul operational s-a ridicat la aproximativ 600 de miliarde de lei, cu 23% mai mult decat in perioada similara a anului 2003. Banca detine o retea de peste 50 de sucursale, agentii si puncte de lucru, la care se adauga 200 de ATM-uri si 1550 de POS-uri.

Un pachet de 73,61% din actiunile institutiei de credit se afla in posesia Tiriac Holdings. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare detine 5,43% din actiuni, iar alte persoane fizice si juridice romane si straine controleaza 20,96% din capital.


Sursa: Ziua

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 881 ori