Banca americana CIT Group asteapta falimentul

Joi, 16 Iulie 2009, ora 13:24
1194 citiri
Banca americana CIT Group asteapta falimentul

CIT Group Inc., creditorul vechi de 101 ani si care se confrunta cu probleme financiare, a anuntat ca este foarte probabil ca autoritatile publice sa nu ii acorde sprijinul necesar, alimentand speculatiile ca se afla in pragul falimentului, scrie Bloomberg, citat de NewsIn.

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a estimat recent ca CIT, odata cel mai mare creditor comercial independent, ar putea cere protectia instantei, daca nu va primi sprijin financiar.

Banca a anuntat ca se afla in cautarea de alternative de finantare. Directorul executiv al CIT, Jeffrey Peek, a esuat in incercarea de a convinge autoritatile de reglementare ca un eventual colaps ar putea ameninta intregul sistem financiar.

Astfel, oficialii Trezoreriei si ai Federal Reserve au refuzat sa mai ajute institutia, dupa ce i-au acordat in decembrie un sprijin financiar de 2,33 miliarde euro.

CIT vrea sa faca rost de 2 miliarde dolari din partea creditorilor, conform Wall Street Journal.

O eventuala cerere de intrare in faliment ar fi prima din partea unei institutii care a luat bani din fondurile de 700 miliarde dolari pentru eliminarea activelor toxice.

Actiunile bancii s-au apreciat cu 1,9%, la 1,64 dolari/titlu, inaintea inchiderii sedintei de miercuri, de pe New York Stock Exchange. Actiunile bancii s-au ieftinit cu 64% in acest an.

CIT avea aproximativ 4.800 de angajati la finele lui martie.

Conform testelor de stres afectuate de Federal Reserve, banca ar avea nevoie de 4 miliarde dolari ca sa faca fata unei inrautatiri drastice a economiei.

Banca a raportat pierderi pentru opt trimestre la rand, acestea ridicandu-se la 3,4 miliarde dolari. Presedintele Barack Obama a fost informat despre situatia bancii, in cadrul intalnirii cu grupul de consilieri economici. 

#active, #banca, #faliment, #fonduri , #stiri Standard Poor s