Avertismentele de retrogradare a ratingului Ungariei, depasite

Vineri, 30 Iulie 2010, ora 17:41
1178 citiri
Avertismentele de retrogradare a ratingului Ungariei, depasite

Cresterea cererii pentru obligatiunile Ungariei arata ca avertismentele agentiilor de evaluare financiara privind retrogradarea ratingului de tara arata ca acestea au ramas in urma evenimentelor, a declarat, vineri, ministrul Economiei, Zoltan Csefalvay, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Ungaria a vandut, joi, obligatiuni in valoare de 57,5 miliarde de forinti (264,5 milioane dolari), peste nivelul planificat de 50 de miliarde de forinti.

Forintul s-a apreciat dupa ce a scazut cu 1,5% fata de euro, pe 23 iulie, cand Standard & Poor's a anuntat ca ar putea retrograda ratingul Ungariei la un nivel nerecomandat investitiilor, ca urmare a intreruperii negocierilor dintre reprezentantii FMI si ai Uniunii Europene cu autoritatile ungare.

"Agentiile de rating sunt in urma evenimentelor, tot mai multe semne sugereaza ca piata a depasit momentul. Socul din piata s-a atenuat. Licitatiile pentru obligatiuni si forintul demonstreaza acest fapt", a afirmat Csefalvay intr-un interviu.

Premierul Viktor Orban a declarat ca nu vor avea loc negocieri cu Fondul Monetar International dupa expirarea actualului program de finantare, in octombrie.

Csefalvay a aratat la randul sau ca Ungaria ar putea sa nu mai aiba nevoie de protectia unui astfel de acord cu Fondul pentru a putea vinde obligatiuni pe piata de capital.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rating, #ungaria, #avertismente , #stiri Standard Poor s