Americanii nu mai au incredere in economie

Vineri, 12 August 2011, ora 22:23
1358 citiri
Americanii nu mai au incredere in economie

Increderea consumatorilor americani a scazut la inceputul lunii august la minimul a peste trei decenii, temerile legate de recuperarea economiei fiind amplificate de nemultumirea populatiei in privinta politicilor guvernamentale, potrivit unui sondaj realizat de Reuters si Universitatea din Michigan, conform Mediafax.

Indicele care masoara increderea consumatorilor s-a situat la 54,9 puncte la inceputul lunii august, cel mai scazut nivel din mai 1980. In iulie, indicele se afla la 63,7 puncte.


Analistii consultati de Reuters anticipau un declin usor al indicatorului, la 63 de puncte.


Somajul ridicat, stagnarea salariilor si dezbaterile prelungite privind majorarea plafonului de indatorare al SUA au speriat consumatorii.


Sondajul a fost realizat inainte de retrogradarea ratingului SUA de catre agentia Standard&Poor's.


"Niciodata in istoria acestor sondaje nu au mai fost atat de multi consumatori care sa mentioneze rolul negativ al autoritatilor" , a afirmat directorul sondajului, Richard Curtin.


Indicele privind asteptarile consumatorilor a coborat de la 56 puncte in iulie la 45,7 puncte, de asemenea minimul din mai 1980.


Doua treimi din americanii chestionati considera ca situatia economica s-a inrautatit recent si trei sferturi se asteapta la conditii dificile.

 

#americani, #economie america, #economie sua , #stiri Standard Poor s