America, pe marginea prapastiei - ce face Romania?

Sambata, 28 Mai 2011, ora 14:31
1516 citiri
America, pe marginea prapastiei - ce face Romania?

Vizionarul american ratat, Harold Camping, octogenarul pastor care-si numara milioanele de dolari adunate prin tragerea pe sfoara a naivilor compatrioti pe tema "final countdown", stia clar ca Statele Unite se indreapta din nou cu pasi saltati catre marginea genunii financiare. 

Apoi a bagat in functiune murphysmul ce zice ca e pacat sa-i lasi pe fraieri cu prea multi bani in buzunare. Dupa care si-a luat cortul amagirilor si s-a tot dus. Daca Armageddonul biblic a fost amanat de pezevenghiul cu sutana, cel economic este mult mai demn de luat in calcul.

Fara o rezolvare rapida a problemelor fiscale, America e aproape de o sumedenie de lacate puse pe obloanele magazinelor camataresti de pe Wall Street.

Datoriile acumulate de cel mai puternic stat al lumii se cifreaza la peste 14.000 de miliarde de dolari (91% din PIB), suficiente pentru aparitia unor riduri noi pe figura jovialului Unchi Sam.

Acest deranj in conturile yankeilor a aprins deja becurile de alarma la nivel mondial, afectand piete de renume: China, UE, Japonia. Cu un amendament atenuant circumstantial, in cazul Tarii Soarelui Rasare, lovita crunt de catastrofe inlantuite.

State emergente, precum Turcia, Indonezia, Taiwan si Filipine, acuza frisoane, iar batranul continent are prin curte vietati pregatite sa formeze 911 sau 112, dupa caz.

Semnele anemiei financiare sunt tot mai evidente. Analistii de la Standard & Poor's au luat decizia coborarii perspectivei de rating a Italiei la "negativ", fapt in masura sa ingrijoreze suplimentar multe cancelarii europene cu staif.

Finantistii percep cu rezerve capacitatea Guvernului de la Roma in reducerea datoriei publice.

Vezi continuarea pe ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#datorie stat america, #criza financiara globala, #criza financiara , #stiri Standard Poor s