Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Agentia Fitch a revizuit ratingul Rompetrol

Agentia Fitch a revizuit ratingul Rompetrol

Agentia de evaluare Fitch a revizuit de la negativa la stabila perspectiva ratingului acordat The Rompetrol Group NV (TRG), ca urmare a performantelor inregistrate de companie si a solutionarii favorabile pentru grup si actionarii sai principali a unor procese derulate in justitie.Modificarea vine la mai putin de doua saptamani dupa ce Standard&Poor's a luat aceeasi decizie si a confirmat ratingul B- pentru creditele pe termen lung ale companiei.

"Grupul Rompetrol va continua sa creasca, iar deciziile celor doua agentii confirma faptul ca ne aflam pe un parcurs bun, in ciuda anchetei la care actionarii grupului sunt supusi de trei ani, si pe care ne dorim sa o vedem cat mai repede in instanta pentru a ne putea dovedi nevinovatia", a afirmat Dinu Patriciu, presedintele TRG.

In reevaluarea calificativului, Fitch a remarcat ca, desi investigatia asupra managerilor grupului a fost in plina desfasurare anul trecut, TRG a obtinut in 2005 rezultate financiare record, ajungand la un EBITDA de 164 milioane dolari.

Agentia apreciaza si schimbarile facute in structura de conducere, prin trecerea la doua niveluri si numirea unui consiliu de administratie in care majoritatea membrilor sunt independenti. De asemenea, imbunatatirea ratingului ia in considerare si diversificarea geografica a grupului, prin achizitionarea Dyneff.

The Rompetrol Group NV este o companie petroliera multinationala cu sediul central in Olanda si care are principalele operatiuni in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei. Grupul activeaza in principal in rafinare si marketing, cu implicare in proiecte complementare din explorare si productie si alte servicii petroliere.

Avand peste 8.000 de angajati, TRG estimeaza in acest an o cifra de afaceri de sase miliarde de dolari. Grupul are ca obiectiv sa devina una dintre cele mai mari companii petroliere independente din Europa si sa obtina o pozitie puternica in regiunea Marii Negre si a Marii Mediterane.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 731 ori