S&P confirma ratingul Romaniei la BB+, dar perspectiva devine pozitiva

Vineri, 22 Noiembrie 2013, ora 11:10
1211 citiri
S&P confirma ratingul Romaniei la BB+, dar perspectiva devine pozitiva
S&P a îmbunătăţit perspectiva ratingului României, de la "stabilă" la "pozitivă"

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a imbunatatit perspectiva ratingului Romaniei de la "stabila" la "pozitiva" si a confirmat calificativul la "BB+". Imbunatatirea ratingului reflecta cresterea semnificativa a exporturilor, consolidarea fiscala si stabilitatea sectorului financiar.

Calificativul pentru credite pe termen lung, in valuta si moneda locala, a fost confirmat la "BB+", iar cel pentru imprumuturi pe perioada scurta la "B", se arata intr-un comunicat al S&P. Ratingul pe termen lung are perspectiva pozitiva.

Perspectiva pozitiva incorporeaza posibilitatea unei imbunatatiri a ratingului Romaniei, daca Guvernul respecta programul fiscal si cel de reforma.

"Confimarea ratingului reflecta progresele constante ale Romaniei in privinta ajustarii economiei catre cererea externa, consolidarea fiscala si intarirea stabilitatii sectorului financiar", se arata in comunicatul S&P.

S&P este singura dintre cele trei mari agentii de rating, incluzand Fitch si Moody's, care evalueaza Romania cu rating din categoria nerecomandata investitorilor (junk). Calificativul "BB+" se afla cu o singura treapta sub categoria recomandata investitorilor.

Moody's evalueaza Romania cu rating "Baa3", cu perspectiva negativa, iar Fitch cu "BBB-", cu perspectiva stabila. Ambele ratinguri sunt pe ultima treapta a categoriei recomandate investitorilor.

#S P, #Standard Poor s, #rating , #Rating