Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

S&P a imbunatatit perspectiva de rating a SUA la "stabila"

S&P a imbunatatit perspectiva de rating a SUA la "stabila"


Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a imbunatatit, luni, perspectiva de rating a SUA pana la "stabila" de la "negativa", ca urmare a diminuarii riscurilor fiscale, informeaza Reuters.

In acelasi timp, Standard & Poor's a confirmat ratingurile SUA la "AA plus/A-1 plus".

Potrivit agentiei, ratingurile atribuite SUA reflecta punctele tari ale economiei si sistemului monetar american, precum si statutul dolarului de moneda de rezerva internationala.

"Perspectiva stabila indica evaluarea noastra ca unele din riscurile in scadere la adresa ratingului SUA s-au diminuat pana la punctul in care credem ca probabilitatea unei retrogradari a ratingului pe termen mediu este mai mica de una din trei", a informat S&P intr-un comunicat. "Credem ca autoritatile monetare americane au capacitatea si dorinta de a sprijini o crestere economica sustenabila si sa atenueze socurile economice si financiare", se mai arata in comunicatul S&P.

Agentia estimeaza ca deficitul guvernamental general al SUA va scadea la 6% din PIB in acest an (de la 7% din PIB in 2012) si la mai putin de 4% din PIB in 2015. In acelasi timp, S&P estimeaza ca in urmatorii ani datoria guvernamentala a SUA va ramane relativ stabila la aproximativ 84% din PIB, ceea ce ar urma sa ofere factorilor de decizie mai mult timp pentru a solutiona o parte din presiunile legate de imbatranirea populatiei.

In luna august 2011 Standard & Poor's, cea mai mare agentie de rating din lume, a retrogradat SUA la "AA plus" de la "AAA", pe fondul disputelor din Congres cu privire la majorarea plafonului de indatorare. Celelalte doua mari agenti de rating, Moody's Investors Service si Fitch Ratings, atribuie in continuare SUA un rating maxim "AAA", insotit insa de o perspectiva negativa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 999 ori