Yachting: Regata Poseidon-Kaliakria Cup 2014, cel mai mare eveniment de gen de pe litoralul vestic

Luni, 26 Mai 2014, ora 16:05
1992 citiri
Yachting: Regata Poseidon-Kaliakria Cup 2014, cel mai mare eveniment de gen de pe litoralul vestic

Cel mai mare eveniment sportiv de yachturi cu vele organizat pana acum pe litoralul vestic al Marii Negre - Regata Internationala Poseidon-Kaliakria Cup 2014 - se va desfasura in perioada 11-15 iunie.

Marina Eforie Nord (Portul turistic Bellona) va gazdui miercuri 11 iunie, de la ora 19,00, festivitatea de deschidere a Regatei Internationale Poseidon-Kaliakria Cup, care a rezultat din asocierea a doua competitii de traditie de pe litoralul vestic al Marii Negre, Regatta Poseidon, sustinuta timp de trei ani consecutiv de Asociatia Black Sea Salining (asociatia romana a proprietarilor de yachturi), si Kaliakria Cup, lansata in urma cu sapte ani, de catre Morski Klub Balcik si Kaliakria Resort (Bulgaria).

Regalul nautic, ce va lua startul pe 12 iunie din Marina Eforie Nord, marcheaza totodata, prin Regata Poseidon, si prima etapa dintr-o serie de cinci regate ce constituie Editia 2014 a Samsung Romania Cup, cea mai importanta competitie de yachturi cu vele inscrisa in calendarul sportiv al Federatiei Romane de Yachting (FRY), la sectiunea offshore.

Regata Poseidon face parte din calendarul competitional pe anul 2014, alaturandu-se altor evenimente de gen desfasurate in Marea Neagra si incluse in Trofeul Black Sea Sailing 2014 compus din 2 etape: Regata Poseidon (11-13 iunie), Regata Callatis (29-31 august), care impreuna cu alte 3 etape - Regata Regina Maria (27-29 iunie), Regata Beneteau (18-20 iulie) si Regata Bricul Mircea (15-17 august) - formeaza Samsung Romania Cup 2014, organizata in parteneriat cu Life Harbour si Yacht Club Regal Roman.

La startul regatei, ce se va da joi 12 iunie, in largul Marinei Eforie, si-au anuntat participarea mai mult de 35 de yachturi cu vele si peste 250 de performeri. Competitia se desfasoara conform prescriptiilor ISAF, la clasele Racer, Cruiser si o clasa non-formala - Rally Class, pentru yachturile de agrement neclasificate. Va fi folosita, de asemenea, o baza a conversiei intre sistemele internationale de handicap la punctaj IRC si ORC.

Conform programului, Regata Internationala Poseidon-Kaliakria Cup va avea doua etape de competitie inshore, la Eforie si Balcik, cu o etapa intermediara de cursa offshore, pe distanta de peste 60 de mile marine, intre Eforie Nord si Balcik.

Organizatorii si sponsorii asigura servicii gratuite de acostare in Marina Eforie Nord si Marina Balcik, pentru toate yachturile participante.

Regata Internationala Poseidon-Kaliakria Cup 2014 este organizata pentru prima data, in cadrul unui parteneriat recent statuat, intre Asociatia Black Sea Sailing - Romania si Clubul Nautic Roman in asociere cu Morski Klub Balcik si Kaliakria Resort - Bulgaria.

#eveniment sportiv yacht, #Regata Internationala Poseidon Kaliakria, #Regal nautic , #Yachting