Viata marina, in design de iaht. Alege o combinatie avangardista

Sambata, 16 Noiembrie 2013, ora 00:00
3830 citiri
Viata marina, in design de iaht. Alege o combinatie avangardista
Foto: Blohm+Voss

Alege sa te plimbi pe mare cu un iaht personalizat, creat intocmai dupa dorintele tale. Unique Circle Yachts iti poate servi drept sursa de inspiratie, daca iti doresti un model avangardist.

Conceptul de design, lansat in octombrie la Londra, se bazeaza pe forma sculpturala a unui prototip conceput pentru un iaht de 129 de metri.

Unique Circle Yachts, colectia creata de arhitectul Zaha Hadid pentru Blohm+Voss este o familie de cinci iahturi diferite, fiecare de cate 90 de metri lungime, care exploreaza creativ filosofia prototipului respectand cerintele tehnice pentru un iaht de ultima ora.

Designul in sine este inspirat din dinamica fluidelor si ecosistemele subacvatice, carena intreaga fiind un rezultat al documentarii despre hidrodinamica.

Structura scheletica din partea de sus este o retea intercalata de linii de sustinere care variaza in grosime si ofera o estetica naturala exteriorului acestor iahturi.

Daca privesti mai atent vei realiza ca aceasta structura evoca sistemele structurale organice din formatiunile marine.

In timp ce aceste linii de sustinere la suprafata sunt paralele la un iaht traditional, arhitectul a creat o conexiune intensa intre elementele acestui design.

JAZZ, iahtul de 90 de metri, este primul dintre cele cinci Unique Circle Yachts si a fost creat intocmai dupa specificatiile arhitectilor navali de la Blohm+Voss, si a fost construit astfel incat sa indeplineasca toate cerintele necesare traversarii oceanului.

Dupa JAZZ, arhitectii au mai creat alte patru iahturi la cererea clientilor, dupa preferintele lor.

"Ca un obiect dinamic care se misca in medii dinamice, un iaht trebuie sa incorporeze parametri aditionali dincolo de cei necesari pentru arhitectura, care devin si mai extremi pe apa. Fiecare iaht este o platforma atent gandita care integreaza specificatii hidrodinamice si structurale, dar si cele mai inalte standarde de confort, spatiu si siguranta", explica arhitectul Zaha Hadid, intr-un comunicat al companiei.

Daca iti doresti si tu un astfel de iaht tot ce trebuie sa faci este sa-i contactezi pe reprezentantii companiei si sa le spui cum ai vrea sa arate iahtul tau.

"Cei interesati de un astfel de iaht trebuie doar sa contacteze echipa de vanzari Blohm+Voss. Fiecare iaht este personalizat, fiind construit dupa imaginatia proprietarului, asadar nu putem comunica un pret", au declarat reprezentantii companiei, contactati de Business24,

#iaht Blohm Voss, #iaht personalizat, #personalizare iahturi , #Yachting