Un velier cu pedigree de campion: Maserati Multi 70, tot ce ti-ai putea dori de la un trimaran (Video)

Sambata, 24 Septembrie 2016, ora 00:00
4026 citiri
Un velier cu pedigree de campion: Maserati Multi 70, tot ce ti-ai putea dori de la un trimaran (Video)
Foto: Maserati-Soldini

Nimic nu pare mai potrivit ca emblema a unui vas decat tridentul care tine loc de logo pentru brandul auto Maserati, iar noul trimaran Maserati creat pentru echipa condusa de Giovanni Soldini are toate sansele sa demonstreze veleitati de campion la fel ca bolizii italieni.

Maserati Multi 70 a fost creat pentru a-si dovedi abilitatile de "soim al marii" in doua importante curse de veliere din acest an: Rolex Middle Sea Race (Malta), din 22 octombrie, si RORC Transatlantic Race (Lanzarote, Insulele Canare - Grenada), din 26 noiembrie, informeaza portalul Maserati- Soldini.

Trimaranul Maserati nu ofera decat un minim confort in interiorul spatiului de 21,2 metri ai carenei principale, asa ca ia-ti gandul de la o croaziera in deplin lux la bordul acestui velier.

Multi 70 este creat pentru performanta si exact asta si arata ca poate face, tehnologia de varf, fiabilitatea si siguranta fiind atuurile vasului capabil sa zboare si cu 40 de noduri pe valuri.

De altfel, Multi 70, creatie a designerilor Van Peteghem Lauriot-Prevost si Van Peteghem Lauriot-Prevost, deschide si noua serie de trimarane MOD-70 capabile sa traverseze oceanul, fapt ce ar trebui sa-i incante pe iubitorii sporturilor nautice.

Greutatea vasului atinge 6,3 tone, dar, chiar si asa, portanta data de vela de 29 de metri inaltime si caracteristicile acvadinamice si aerodinamice ale flotoarelor laterale si ale carenei vasului reusesc sa creasca cu mult gradul de ridicare din apa al navei in timpul curselor, iar reducerea suprafetei de frecare imprima o viteza superioara trimaranului Maserati Multi 70.

Pentru moment nu avem nici cea mai mica idee cat vor costa ambarcatiunile produse in seria MOD-70 Maserati, totul depinzand de modul in care Maserati Multi 70 va confirma statutul sau de campion in cele doua curse.

#ambarcatiuni sport, #curse nautice, #veliere, #trimaran Maserati Multi 70 , #Yachting