Invata sa conduci un iaht cu propriile maini!

Sambata, 26 Octombrie 2013, ora 00:00
3710 citiri
Invata sa conduci un iaht cu propriile maini!
Foto: justina-yachting.de

Iahtingul poate fi comparat cu sahul pe apa. Nu presupune neaparat o conditie fizica deosebita, ci mai degraba capacitate de analiza si decizie, aptitudini de leadership, spirit de echipa - caracteristici intalnite la oamenii de succes, cu atitudine, sau la cei ce iubesc aventura, sustine Daniel Telu-Zoltner reprezentant al Romanian Yachting School.

"Antrenarea mintii si a corpului in competitia cu natura, relaxarea fizica si psihica, sunt beneficiile acestui sport. Energia acumulata la birou este canalizata catre o activitate sanatoasa, intrucat vara pe mare presupune incarcarea cu energii pozitive, bai de soare, aerosoli etc.", completeaza Daniel Telu-Zoltner, care este si membru al Colegiului Nautic Roman.

Mai mult, iahtingul poate fi comparat si cu alte sporturi, chiar si cu skiul, spune specialistul.

"Pasionatii trebuie sa fie dornici de a da frau liber spiritului si simtului de aventura, sa actioneze si sa se adapteze intr-un mediu nou. Dorinta de a fi pe apa este o dorinta ancestrala, iar singura limitare poate fi modul nostru de perceptie", sustine si inginerul Sorin Iorga, Director Practica la bord al Romanian Yachting School.

"Libertatea pe care o simtim pe mare este captivanta, iar bucuria de a explora, altruismul echipei, relaxarea in porturi, ne umplu bagajele cu amintiri frumoase", sustine expertul in navigatie.

In cazul in care te tenteaza sa intri in aceasta lume si sa-ti gasesti aceasta cale de relaxare, Business24 a aflat pentru tine cateva detalii care te-ar putea ajuta intr-o astfel de decizie.

Raspunsurile vin din partea Romanian Yachting School, singura scoala ce detine o baza materiala completa, cu servicii integrate - simulator performant de navigatie, sali de curs dotate corespunzator activitatii de invatare, laboratoare pentru lucrul pe harti marine, de comunicatii radio, biblioteca completa, platforma de e-learning pentru invatamantul la distanta, ambarcatiuni cu motor si vele pentru instruirea practica si o Marina proprie.

Care sunt primele lucruri pe care le inveti la Scoala de Yachting?

La inceput se asimileaza detalii despre ambarcatiuni si maniera de manevrare corecta, ulterior se invata orientarea pe mare, cum sa citesti si sa evaluezi mediul inconjurator (hidro-meteorologie). O alta deprindere importanta formata la cursul teoretic, este planificarea voiajului. Inca de la inceput, cursantilor li se va explica care este atitudinea necesara unui skipper.

Se poate invata iahting online?

Platforma de e-learnig este accesibila atat cursantilor ce participa la cursurile teoretice cat si celor care opteaza numai pentru varianta on-line. RYS ii incurajeaza pe acestia din urma sa participe la orele din cadrul simulatorului de navigatie.

Ambele categorii de cursanti trebuie sa sustina testul intern in cadrul RYS, dupa care urmeaza practica pe mare, cu plecare din Marina LifeHarbour Limanu. Examenul final se sustine la ANR (Autoritatea Navala Romana).

Procedura este, daca privim comparativ, oarecum similara instruirea si sustinerea examenului auto.

Care este momentul in care poti decide sa-ti achizitionezi singur echipamentul?

Prima iesire pe mare presupune achizitionarea echipamentului minim necesar.

Ce include echipamentul in care trebuie sa investim?

Echipamentul minim cuprinde incaltaminte waterproof si talpa aderenta, pantaloni si jacheta windproof / waterproof, palarie sau sapca, ochelari de soare, manusi, crema de protectie solara.

Ce tip de barca recomandati pentru inceput? De ce?

Barca se alege in functie de tipul de navigatie pe care il face fiecare - cu motor sau vele care pot fi destinate agrementului sau competitiilor.

Atunci cand iti alegi o barca, trebuie sa stabilesti ce producator iti poate oferi cea mai buna varianta la pretul corect, in functie de nevoile fiecaruia.

O consiliere pertinenta in acest domeniu este asigurata de instructorii de sailing RYS.

De unde ar trebui sa ne cumparam o barca astfel incat sa fim siguri ca e una de calitate si unde o putem pastra pe parcursul anului?

Serviciile integrate ofera consiliere, mentenanta, posibilitati de pastrare la Marina Life Harbour - Limanu. (Nautic Life, Life Harbour, RYS).

Ce sfaturi aveti pentru cei care doresc sa invete sa conduca o barca cu propriile maini?

Cei ce s-au hotarat sa exploreze marea, sa apeleze cu incredere la serviciile unei scoli profesionale cum este RYS, sa-si deschida mintea si sa adopte o atitudine pro-sportiva.

Cat costa si cat dureaza cursurile de iahting? Cine sunt profesorii?

Gama de cursuri variaza de la antrenarea membrilor in echipaj, pana la obtinerea unui certificat de skipper, de navigare pe marile lumii.

Cursurile teoretice, sustinute in special in lunile de iarna la sediul din Mogosoaia, pot dura intre 12 ore si doua saptamani. Imediat ce conditiile meteo vor permite (sfarsitul lui martie, inceputul lui aprilie), urmeaza iesirile pe mare (necesare si pentru invatamantul e-learning).

Iesirea pe mare dureaza 48 ore, iar invatarea teoretica, intre 12 ore si doua saptamani.

Echipa de profesori si instructori RYS este formata din profesionisti cu experienta recunoscuta in cadrul Colegiului Nautic Roman, cu vasta activitate pe mare, ce asigura atingerea tuturor competentelor necesare efectuarii cu succes a voiajelor internationale.

Acum cativa ani, acest sport a fost perceput ca fiind accesibil doar elitelor, insa in prezent, tot mai multi oameni se bucura de aventura pe mare, departe de agitatia rutiera, cotidiana. Relaxarea este superioara vacantelor clasice, copiii pot petrece de asemenea clipe minunate la bordul ambarcatiunilor.

O vacanta pe mare poate fi la fel de accesibila ca si pe uscat. De exemplu, o saptamana pe iaht in insulele Ciclade, porneste de la 650 de euro, iar sentimentele de libertate si aventura, se pot intalni si augmenta doar in largul marii.

Preturile pentru cursurile RYS variaza intre 125 - 750 de euro/persoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scoala de iahting, #Romanian Yachting School, #cost cursuri yacht, #cum inveti sa conduci yacht , #Yachting