Iahtul cu emisii zero: Luxul poate fi si ecofriendly

Sambata, 18 Iulie 2015, ora 00:00
2188 citiri
Iahtul cu emisii zero: Luxul poate fi si ecofriendly
Foto: PI Super Yachts

Daca ti-ai dorit mereu o croaziera fara costuri prea mari si mai esti si un iubitor al mediului inconjurator, trebuie sa arunci un ochi peste trimaranul Dragonship 25 iesit din mainile constructorilor de nave de la PI Super Yachts.

Cu zero emisii poluante, Dragonship 25 este visul oricarui iubitor al oceanelor care tine sa protejeze mediul inconjurator, arata portalul Luxatic.

Cu toate acestea, nu te vei putea plange de lipsa tehnologiei de ultima si a luxului de la bord.

Ambarcatiunea combina stilul sport al navelor cu vele si luxul unui super iaht, fiind capabila sa adaposteasca 10 pasageri si un echipaj de patru persoane in cei 291 mp pusi la dispozitia calatorilor.

Dormitorul principal este asezat in carena principala, avand hublouri montate spre pupa. Alte patru cabine pentru oaspeti se afla pe puntea principala, in imediata vecinatate a elegantului living.

Doua terase generoase dotate cu minibar, spatii de relaxare si spatii de servire a mesei se astern pe cele doua punti ale vasului.

Cele doua canoe laterale adapostesc cabinele echipajului si un spatiu de depozitare pentru ski-jet-uri sau alte gadgeturi intalnite in sporturile maritime.

Spatiul de depozitare este prevazut cu capace rabatabile actionate hidraulic care pot indeplini si rolul de platforma pentru sarituri in apa.

O alta plaforma actionata hidraulic se ridica la pupa, pe carena vasului fiind un loc perfect pentru plaja sau pentru exersarea plonjoanelor in apa marii.

Dragonship 25 este propulsat de motoare electrice cu baterii pe hidrogen care folosesc tehnologia Hydrogenisis "Blue Box", iar consumul de electricitate al aparaturii de la bord este sustinut de panourile solare instalate pe puntea superioara.

Nici macar vela nu mai este una obisnuita fiind reglata automat si folosita doar in cazul in care vantul se arata prielnic.

Pentru iubitorii naturii, Dragonship 25 este ambarcatiunea ideala in croazierele e lunga durata. Tehnologia Hydrogenisis "Blue Box" extrage din apa acida a marii ionii de hidrogen necesari pentru alimentarea celulelor din motoare, iar restul aparaturii functioneaza gratie luminii solare.

Practic, Dragonship 25 poate deveni oricand casa unui iubitor al marii care doreste sa nu cheltuiasca mult in timpul croazierelor si sa protejeze mediul inconjurator.

#trimaran ecofriendly, #ambarcatiune lux, #trimaran Dragonship 25 , #Yachting