Cum ti-ar placea sa mergi cu un Bugatti Veyron pe apa? Acum se poate!

Sambata, 12 Decembrie 2015, ora 00:00
1996 citiri
Cum ti-ar placea sa mergi cu un Bugatti Veyron pe apa? Acum se poate!
Foto: Bugatti

Zvonuri despre asocierea dintre constructorul auto Bugatti si constructorul de iahturi Palmer Johnson in vederea construirii unui iaht cu veleitati de ambarcatiune de viteza existau de ceva vreme, iar Bugati Niniette este exact ceea ce asteptau fanii brandului.

Niniette reprezinta exact filosofia designului caracteristic Bugatti, mergand pe aceeasi atentie alocata detaliilor si materialelor super-usoare, de ultima generatie.

Iahtul Niniette poate fi descris ca un Veyron plutitor, constata portalul Luxuo.

Bolizi pe apa

Niniette nu este singura transpunere in mediul acvatic a unui bolid al soselelor. Aston Martin are in portofoliu iahtul de viteza AM 37, catre se comporta si se manevreaza exact ca un bolid de sorginte britanica.

Pininfarina, celebrul atelier de design, a reluat colaborarea cu Ferrari pentru a lansa la apa primul superiaht al constructorului italian, iar Mercedes-Benz are trecut in palmares si un iaht de lux denumit Arrow 460 Granturismo.

Din acest punct de vedere, Bugatti se poate lauda chiar cu o revenire la traditie. Ettore Bugatti era un impatimit al ambarcatiunilor de viteza, iar iahtul sau preferat se numea Niniette, la fel ca si animalul de companie al fiicei sale, Lidia.

Legatura cu stilul anilor '30-'40 este evidentiata si de puntea deschisa a iahtului, pozitia impusa pentru manevrarea lui si senzatia de libertate data de ambarcatiune.

Toate aceste caracteristici amintesc de stilul imbratisat de autoturismele Bugatti in epoca interbelica.

Viteza maxima a iahtului este de doar 75 km/h, aproximativ 40 de noduri, ceea ce reprezinta o viteza buna pentru o ambarcatiune de lux rapida.

Palmer Johnson si Bugatti au conceput trei modele distincte pentru Niniette, lungimea acestora variind intre 12,8 si 26,8 metri.

Coca vasului este realizata din fibra de carbon ramforsata cu titan, iar la interior poti opta pentru decoruri din trei tipuri de lemn nobil.

Varianta de dimensiuni medii a iahtului Bugatti Niniette atinge aproape 18 metri lungime si se dovedeste indeajuns de incapatoare pentru 4 pasageri.

Puntea exterioara are 65 mp si poate fi folosita ca un salon in aer liber, cu doua alveole de plaja atasate, in vreme ce interiorul vasului pune la dispozitie alti 45 mp de spatiu acoperit.

Pretul unei ambarcatiuni Bugatti Niniette incepe de la 2 milioane de dolari, iar constructia dureaza aproximativ un an, timp in care te poti implica dupa pofta inimii in decorarea ambarcatiunii tale de lux.

#iaht viteza, #ambarcatiune lux, #iaht Bugatti Niniette , #Yachting