AM 37, speed-iahtul care deschide drumul pe mare pentru Aston Martin

Sambata, 09 Mai 2015, ora 00:00
2219 citiri
AM 37, speed-iahtul care deschide drumul pe mare pentru Aston Martin
Foto: BBC

Pamantul nu mai e de ajuns pentru prestigioasa marca auto britanica, Aston Martin, asa ca designerii celebrei companii au decis sa incerce marea cu degetul.

In acest caz, "degetul" fiind un iaht de viteza conceput sa despice valurile inspumate inca de anul acesta, dupa cum anunta portalul BBC.

Ca pentru Agentul 007

"Trebuie sa ne deschidem calea pe apa", a concluzionat Marek Reichman, directorul de design al companiei, in cadrul prezentarii proiectului AM 37, la sfarsitul lunii trecute.

Yahtul va intra in productie din a doua jumatate a acestui, urmand sa aiba doua versiuni de baza, diferentiate de viteza atinsa de nave.

Versiunea standard AM 37 va atinge o viteza maxima de 50 de noduri, in cifre terestre aproximativ 93 de km/h, in timp ce versiunea super-speed, conceputa ca pentru James Bond, va atinge viteza maxima de 60 de noduri (113 km/h).

Ambele pot fi descrise ca o versiune acvatica a automobilelor de lux Aston Martin, lemnul sculptat cu finete si pielea cusuta manual dand nota caracteristica a rafinamentului cu care ne-a obisnuit firma britanica.

AM 37 este creionat astfel incat sa nu iasa din linia directoare a designului definitoriu pentru stilul Aston Martin, da asigurari Marek Reichman.

"Ambarcatiunea isi trage inspiratia din conceptele auto pe care firma inca nu le-a lansat. Aceasta garanteaza longevitatea acestui iaht", a mai spus directorul de design al firmei.

Pentru autorii proiectului, provocarea a constat in pastrarea unor caractertistici ale modelelor auto Aston Martin in noul proiect naval. Iar rezultatul, impregnat cu o amprenta dinamica, este de-a dreptul uluitor.

Performantele date de forma zvelta a ambarcatiunii sunt dublate si de materialul folosit la costruirea carenei: fibra de carbon. AM37 va da ochii cu publicul in cadrul show-ului nautic de la Monaco, din septembrie.

Constructia vasului a fost incredintata olandezilor de la Quintessence Yachts, constructorul britanic considerand ca acestia pot transpune limbajul Aston Marin intr-un mod inovativ pentru lumea sporturilor nautice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ambarcatiune lux Aston Martin, #iaht viteza Aston Martin, #prezentare iaht AM37 , #Yachting