Vara - sezonul ideal pentru a face sport. Afla de la specialisti cum sa te antrenezi in cele mai bune conditii

Miercuri, 09 August 2017, ora 10:39
1978 citiri
Vara - sezonul ideal pentru a face sport. Afla de la specialisti cum sa te antrenezi in cele mai bune conditii

O minte sanatoasa intr-un corp sanatos, idealul catre care aspira toata lumea, sau cel putin ar trebui. Cu toate acestea, prea putine persoane cunosc informatii de baza cu privire la nutritie, sport, respectiv efectele pe care le au acestea asupra starii de sanatate. Pe de alta parte, desi exista si cunoscatori din randul romanilor, prea putini pun in practica cele stiute.

Ei bine, vara este momentul perfect pentru a face o schimbare si pentru a a trasa noi obiective in ceea ce priveste starea de sanatate, conditia fizica, iar nu in cele din urma, starea de spirit oferita de un corp armonios.

Vreme buna, insorita, temperaturi ridicate, cam asa se caracterizeaza orice vara, astfel incat oamenii sunt impinsi parca tot mai tare sa iasa in aer liber, sa se plimbe si sa se bucure de natura. Prin urmare, vara este sezonul ideal pentu a face miscare, sport.

Indiferent ca este practicat la nivel de amatori sau poate de performanta, activitatea sportiva trebuie sa se desfasore tinand cont de anumite aspecte si in anumite conditii.

Care sunt acestea? Pentru a descoperi mai multe informatii utile cu privire la ce implica activitatea fizica si de ce alimentatia are un rol primordial pentru a vedea cele mai bune rezultate, specialistii site-ului www.suplimente-sport.ro ofera tuturor celor care vor sa se antreneze in cele mai bune conditii, cateva sfaturi utile.

Antrenamentele in aer liber - cea mai buna alegere

Avand in vedere ca afara sunt conditii meteorologice excelente pentru a face miscare, se recomanda ca sesiune de antrenament fizic sa se desfasoare in aer liber. In acest fel se obtin performante mult mai bune, sistemul respirator reuseste sa functioneze la o capacitate mai ridicata, iar sportul devine o activitate cu adevarat indragita.

De altfel, vara este momentul ideal pentru a face sport alaturi de persoanele iubite, de familie, de prieteni sau chiar colegi. O alergare in aer liber, poate un meci de fotbal, tenis sau chiar exercitii cu greutatea corpului, toate acestea sunt perfecte pentru a stimula metabolismul si pentru a imbunatati starea fizica a organismului.

Cu toate acestea, specialistii din echipa www.suplimente-sport.ro atrag atentia cu privire la perioadele caniculare, in care temperaturile sunt foarte ridicate. Ei bine, in astfel de situatii este de preferat ca activitatile fizice sa fie oprite, iar momentul oportun pentru a le realiza este spre seara, atunci cand este mai racoare, ori foarte dimineata. Evident, pentru cei care desfasoara antrenamentele in cadrul unei sali de fitness, canicula nu reprezinta un imediment.

Pe langa toate acestea, e foarte importanta hidratarea. Mai ales pe timp de vara, in conditiile in care se efectueaza si antrenamente fizice, cantitatea de lichide trebuie sa depaseasca pe cea minim recomandata de 2l, iar in cadrul alimentatiei trebuie sa se regaseasca suficiente minerale si vitamine.

Desi vara se transpira foarte mult, aspect de altfel benefic pentru a se detoxifia organismul, odata cu apa se elimina si o cantitate insemnata de saruri, mai mult decat necesare performantei sportive.

Care este solutia in acest caz? Aruncand o privire in oferta site-ului suplimente-sport.ro se poate alege dintr-o gama variata de minerale si vitamine.

Din randul acestor produse se remarca MuscleTech Platinum Multi Vitamin, cu un continut bogat in micronutrientii anterior prezentati, fiind in acelasi timp un puternic antioxidant, oferind suport anabolic si sporind digestia. De altfel lista este mult mai lunga, oferta de suplimente pentru sport fiind mult mai larga.

Trebuie sa se mentina o alimentatie completa

Un alt aspect foarte important de mentionat pe timp de vara este faptul ca multe persoane adopta o alimentatie mai usoara, in general salate si lichide (supe, ciorbe, etc.), astfel incat se pot crea usoare dezechilibre.

Pentru a preintampina astfel de situatii se recomanda ca fiecare macronutrient sa se prezinte intr-un aport optim pentru organism. Exact acesta este si scopul suplimentelor alimentare. Produsele comercializate pe site-ul suplimente-sport.ro au scopul de a ajuta sportivii, dar si oamenii ce au o activitate fizica redusa, ca sa aiba parte de toti nutrientii necesari si sa-si mentina un metabolism sanatos, un sistem imunitar puternic si, in cele din urma, o stare de sanatate cat mai buna.

Desi acest suplimente nutritionale vin in ajutorul tutoror persoanelor care vor sa aiba parte de o alimentatie completa, e important ca mesele principale sa nu fie inlocuite, ci doar sa li se ofere un aport in plus de macronutrienti.

Indiferent ca este vorba despre creatina, glutamina, carbohidrati sau aminoacizi, toate aceste suplimente si multe altele pot fi gasite pe site-ul anterior mentionat. Toate aceste sfaturi vor face din vara un sezon in care sportul sa se desfasoare in cele mai bune conditii si la un nivel ridicat de performanta, iar rezultatul se va vedea printr-un corp bine conturat si armonios.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#suplimente sport, #suplimente alimentare , #Wellness