UEFA, reclamata la UE pentru reglementarea deficitului excesiv al cluburilor de fotbal

Marti, 07 Mai 2013, ora 12:08
1367 citiri
UEFA, reclamata la UE pentru reglementarea deficitului excesiv al cluburilor de fotbal

Un celebru avocat belgian, aflat la originea legii Bosman, care a revolutionat fotbalul european, a depus plangere luni la Comisia Europeana impotriva regulii fair-play-ului financiar, pe care UEFA vrea s-o impuna din sezonul viitor pentru a limita cheltuielile cluburilor de top, anunta presa internationala.

Avocatul Jean-Louis Dupont a depus plangere impotriva acestei reguli, care permite excluderea din competitiile europene a cluburilor ce au un deficit important, transmite Agerpres.

"Aceasta regula permite pedepsirea cluburilor care cheltuiesc excesiv, chiar daca o fac in scopul dezvoltarii", a indicat intr-un comunicat Dupont, care il reprezinta pe impresarul belgian Daniel Striani. Avocatul a adaugat ca aceasta regula va reduce activitatile cluburilor si va avea drept consecinta diminuarea transferurilor si a salariilor agentilor si jucatorilor. In plus, marile cluburi isi vor continua dominatia.

Dupont considera ca aceasta regula este ilegala, iar UEFA trebuie sa-si atinga prin alte mijloace obiectivul de a lupta impotriva datoriilor cluburilor de fotbal.

Comisia Europeana a confirmat ca a primit plangerea, dar a refuzat sa faca orice comentariu.

In urma cu circa un an, UEFA a suspendat din competitiile europene clubul turc Besiktas Istanbul, din cauza datoriilor. In decembrie, forul fotbalistic european a anuntat aceeasi sanctiune pentru gruparea spaniola Malaga.

UEFA a reactionat dupa plangerea depusa de Dupont. Conform UEFA, Comisia Europeana, Parlamentul European, cluburile si ligile de fotbal au sprijinit regula fair-play-ului financiar, conceputa pentru a garanta viabilitatea pe termen lung a fotbalului.

UEFA crede ca regula fair-play-ului financiar respecta pe deplin legislatia UE, iar Comisia Europeana ar urma sa respinga plangerea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fair play financiar fotbal, #regula deficit excesiv UEFA, #cheltuieli cluburi fotbal Europa, #plangere UEFA Comisia Europeana , #Stiri Sport