Topul celor mai bine platiti sportivi din intreaga istorie

Miercuri, 07 Decembrie 2016, ora 14:15
1555 citiri

Americanul Michael Jordan, considerat cel mai bun baschetbalist din istorie, este sportivul cel mai bine platit din toate timpurile, urmat indeaproape de cunoscutul jucator de golf Tiger Woods, conform datelor publicate de revista americana Forbes.

De la debutul sau in campionatul profesionist nord-american (NBA), in 1984, si pana la finalul carierei, in urma cu 13 ani, Michael Jordan a adunat 1,7 miliarde dolari, din care "doar" 93 milioane din salariul de jucator la echipele la care a evoluat.

Cea mai mare parte a banilor au venit din contractele de sponsorizare, in special din colaborarea cu producatorul de echipament sportiv Nike, care a infiintat un brand ce poarta numele celebrului baschetbalist si care i-a adus in cont lui Jordan peste 100 milioane dolari numai in acest an.

Forbes noteaza, de altfel, ca Michael "Air" Jordan si agentul sau David Falk "au dus marketingul sportiv la un alt nivel" si, cu ajutorul lui Nike, celebrul baschetbalist a devenit cel mai bine ...citeste mai departe despre "Topul celor mai bine platiti sportivi din intreaga istorie" pe Ziare.com

#top averi sportivi, #top sportivi bogati, #top castiguri sportivi istorie , #Stiri Sport