Top 5 cele mai bogate campionate sportive din lume

Luni, 28 Mai 2012, ora 18:31
1531 citiri
Top 5 cele mai bogate campionate sportive din lume

Patru dintre cele 10 cele mai bogate sporturi din lume, intr-un top realizat de catre Forbes, sunt ocupate de turnee de fotbal.

Pentru a realiza lista, Forbes a luat in considerare premiile in bani, date castigatorilor si evenimentelor din cadrul turneului.

Asadar, daca n-ai crezut pana acum in expresia "fotbalul este sportul rege in lume", sa vedem unde se duc banii:

1.UEFA Champions League

Fotbal

77 milioane de dolari

Cel mai cunoscut eveniment fotbalistic din lume plateste bani grei. Anul acesta, Chelsea a invins in finala Bayern Munchen. Echipele au fost platite pentru ca s-au calificat in Champions League, pentru jocurile pe care le-au castigat in competitie. Chelsea a facut cu 33 milioane de dolari mai mult decat castigatoarea de anul trecut, Barcelona.

2. Campionatul UEFA

Fotbal

33 milioane de dolari

Unii pretind ca acest turneu, la care participa doar nationalele europene, nu se ridica la calitatea campionatului mondial. Ca bani insa, echipele sunt mai bine platite. Spania este ultima castigatoare, in 2008. Turneul din 2012, care va incepe in data de 8 iunie, va fi organizat de catre Polonia si Ukraina. Premiile totale in bani se ridica la 246 milioane de dolari, in crestere de la 230 milioane de dolari in 2008.

3. FIFA World Cup - Campionatul mondial

Fotbal

31 milioane de dolari

Cineva s-ar putea gandi ca cel mai important campionat de fotbal din lume are si cele mai mari premii in bani din lume. Nu e asa. Oricum, nici in acest caz, premiile nu sunt foarte mici. Spania este ultima castigatoare, in 2010.

4.Super Bowl

Fotbal american

15,5 milioane de dolari

Eli Manning si-a condus echipa - New York Giants - in victoria impotriva New England Patriots, in februarie. Fiecare dintre membrii echipei au incasat 172.000 de dolari. Jucatorii sunt platiti pentru victorii.

5.Campionatul mondial de baseball

14,8 milioane de dolari

St. Louis Cardinals a invins echipa Texas Rangers, dupa sapte jocuri, anul trecut, in octombrie. Jucatorii Cardinals au primit fiecare 323.169 de dolari pentru efortul lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#premii campionat fotbal, #premii bani fotbal, #cele mai mari premii sport , #Stiri Sport