Rusia reactioneaza dur dupa arestarea oficialilor FIFA: mesaj transant catre americani

Joi, 28 Mai 2015, ora 12:00
866 citiri
Rusia reactioneaza dur dupa arestarea oficialilor FIFA: mesaj transant catre americani
Foto: Kremlin

Ministerul Rus de Externe a reactionat dur la adresa Statelor Unite ale Americii, dupa ce sapte inalti oficiali FIFA au fost arestati, miercuri, intr-un hotel de lux din Elvetia.

Intrucat arestarile au survenit ca urmare a unei anchete ce a inceput in SUA, diplomatia rusa considera ca arestarea celor sapte membri ai Comitetului Executiv FIFA este un abuz.

"Fara sa intram in detalii despre acuzatiile ce au fost aduse, trebuie sa subliniem faptul ca este inca un caz in care se aplica ilegal legile SUA in afara teritoriilor acestei tari. Inca o data, solicitam Washingtonului sa stopeze sa se transforme intr-un judecator mult prea departe de granitele sale si sa urmeze procedurile legale acceptate international", se arata intr-un comunicat de presa.

In plus, presa rusa prezinta diverse scenarii potrivit carora intreaga operatiune este pusa la cale pentru ca SUA sa lase Rusia fara dreptul de a organiza Cupa Mondiala din 2018.

UEFA iese la atac dupa arestarile de la ...citeste mai departe despre "Rusia reactioneaza dur dupa arestarea oficialilor FIFA: mesaj transant catre americani" pe Ziare.com

#reactie Rusia arestari FIFA, #reactie Rusia SUA arestari FIFA , #Stiri Sport