Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania a candidat oficial pentru a gazdui jocuri in cadrul Euro 2020

Romania a candidat oficial pentru a gazdui jocuri in cadrul Euro 2020


Federatia Romana de Fotbal a depus, luni, candidatura oficiala pentru gazduirea de meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din 2020, ce va fi organizat in 13 orase europene.

"Formularul de candidatura, semnat de presedintele FRF, domnul Mircea Sandu, si de secretarul general al FRF, domnul Adalbert Kassai, a fost trimis astazi (n.r. - luni) la UEFA, vizand pachetul de baza, adica jocuri din faza grupelor si din optimile de finala, toate la Bucuresti, pe Arena Nationala", se arata intr-un comunicat al FRF.

Potrivit formularului oficial de candidatura, capacitatea Arenei Nationale pentru meciurile din cadrul Euro-2020 va fi de 54.642 de locuri, desi aceasta dispune de 55.634 de locuri.

Federatiile au termen pana in 12 septembrie, la miezul noptii, pentru a-si anunta oficial interesul de a gazdui partide de la Euro-2020, candidand cu unul sau doua orase.

Dosarele complete de candidatura pot fi depuse pana in aprilie 2014

UEFA va face apoi o selectie si va anunta la 20 septembrie care dintre variante sunt autorizate pentru a candida.

Dosarele de candidatura vor fi depuse pana cel tarziu la 25 aprilie 2014, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 orase in septembrie 2014.

Pachetele oferite pentru eventualele candidaturi sunt 13, 12 dintre ele cuprinzand trei meciuri din primul tur si unul din optimi sau din sferturi, in timp ce un pachet include semifinalele si finala. Fiecare tara desemnata organizatoare poate gazdui meciuri din cadrul Euro - 2020 pe un singur stadion. Federatiile interesate pot prezenta cel mult doua candidaturi, una pentru pachetul special si una pentru pachetul obisnuit, si pot prezenta acelasi oras pentru cele doua pachete sau doua orase diferite.

Vor fi acceptate si candidaturi ce includ stadioane in stadiu de proiect, cu conditia ca lucrarile de constructie sa inceapa cel tarziu in 2016.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1821 ori