Real Madrid este cel mai bogat club din lume - Forbes

Marti, 16 Iulie 2013, ora 11:55
1320 citiri
Real Madrid este cel mai bogat club din lume - Forbes

Real Madrid a devenit cel mai bogat club din lume, evaluat la 3,3 miliarde dolari, conform listei celor mai valoroase 50 de echipe sportive din lume publicat de revista financiara Forbes, citata de Reuters.

Valoarea clubului Real Madrid a crescut de la 1,88 miliarde dolari in 2012 la 3,3 miliarde dolari, datorita in mare parte parteneriatelor cu Adidas si Emirates Airlines.

Manchester United a facut rocada cu Real Madrid si ocupa locul 2 cu 3,17 miliarde dolari, in timp ce FC Barcelona a urcat 5 locuri pana pe locul 3 cu o valoare estimata la 2,6 miliarde dolari.

In top 10 figureaza apoi franciza de baseball New York Yankees (2,3 miliarde dolari), franciza de fotbal american Dallas Cowboys (2,1 miliade dolari), franciza de fotbal american New England Patriots (1,6 miliarde dolari), franciza de baseball Los Angeles Dodgers (1,6 miliarde), francizele de fotbal american Washington Redskins si New York Giants, clubul de fotbal Arsenal Londra, toate evaluate la 1,3 miliarde dolari.

Cu 30 de echipe in Top 50, Liga profesionista de fotbal american ocupa 60 la suta din lista dezvaluita de Forbes pe acest an, procent in crestere cu 16 la suta fata de 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#valoare Real Madrid, #valoare cluburi fotbal, #cluburi fotbal bogate, #bani cluburi fotbal , #Stiri Sport