Premierul Ciucă a mărit cu 50 la sută premiile sportivilor medaliați: ”Bugetul atât ne permite”

Marti, 23 August 2022, ora 10:31
494 citiri
Premierul Ciucă a mărit cu 50 la sută premiile sportivilor medaliați: ”Bugetul atât ne permite”
Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, majorarea cu 50% a premiilor sportivilor români care au obţinut performanţe la competiţiile internaţionale. Şeful Executivului a precizat că decizia va fi pusă în practică nu în şedinţa de Guvern de astăzi, ci la următoarea şedinţă, din cauza timpului prea scurt.

Premierul a mai spus că ar fi vrut să facă acelaşi gest pentru toată lumea, dar în momentul de faţă bugetul atât permite şi a menţionat că speră ca performanţa să îi inspire să performeze din punct de vedere administrativ, să poată avea rezultate economice şi financiare mai bune.

”Am avut o analiză la nivel guvernamental, am discutat împreună cu domnul secretar genrral, cu Ministerul Finanţelor şi am luat decizia ca în şedinţa de Guvern, nu cea de mâine, pentru că timpul este foarte scurt, ci în umătoarea, să majorăm premiile care vă sunt acordate prin Hotărârea de Guvern 1447/ 2007 cu 50%”, a spus premierul, în cadrul la ceremoniei de acordare a unor distincţii sportivilor români care au obţinut performanţe la competiţiile internaţionale.

Premierul a arătat că este un gest cât se poate de firesc, în baza resurselor pe care Guvernul le are.

”Am făcut un gest pentru a recompensa meritul lui David Popovici, după 48 de ani, am fi vrut să facem acelaşi gest pentru toată lumea, în momentul de faţă bugetul atât ne permite şi sper ca, în funcţie de rezultate, performanţa să ne inspire şi pe noi şi să performăm din punct de vedere administrativ, să putem să avem rezultate economice şi financiare mai bune, să putem să asigurăm o recunoaştere pe măsura eforturilor dumneavoastră”, a spus premierul.

”Prezenţa noastră aici vi se datorează, se datorează eforturilor pe care le-aţi făcut, pasiunii şi devotamentului cu care v-aţi pregătit şi desigur rezultatelor pe care le-aţi obţinut. Prin rezultatele voastre, aţi reuşit să aduceţi bucurie şi emoţie pentru toţi românii, pentru că am văzut, din nou, drapelul ridicându-se la cel mai înalt nivel, pe catarg. Am ascultat cu toţii de acasă imnul României de mai multe ori şi, prin felul acesta, recunoaşterea pe care o meritaţi pe deplin cred că reprezintă felicitatea pe care noi astăzi vi-o adresăm în semn de apreciere şi consideraţie pentru ce aţi făcut pentru ţară”, le-a spus şeful Executivului sportivilor în cadrul ceremoniei.

Nicolae Ciucă a arătat că, de ...citeste mai departe despre "Premierul Ciucă a mărit cu 50 la sută premiile sportivilor medaliați: ”Bugetul atât ne permite”" pe Ziare.com

Eveniment Quarterly Report

#nicolae ciuca, #premii, #sportivi, #David Popovici , #Stiri Sport