Piturca: Becali a spus adevarul despre mine in dosarul "Valiza"

Vineri, 31 Mai 2013, ora 16:23
1149 citiri
Piturca: Becali a spus adevarul despre mine in dosarul "Valiza"

Selectionerul Victor Piturca a declarat, vineri, ca nu are emotii privind sentinta in dosarul "Valiza" si spera ca instanta sa tina cont de faptul ca patronul Stelei, Gigi Becali, a spus adevarul in ceea ce-l priveste pe el.

Gigi Becali a declarat, luni, la instanta suprema, ca dupa ce Teia Sponte a fost prins cu valiza cu cei 1,7 milioane de euro, a antedatat actul privind vanzare -cumparare unui teren in Cluj, iar pe Victor Piturca l-a pus sa semneze ca martor.

"Am schimbat data ca sa pot sa iau banii. Nu are nimeni nicio vina. Eu am semnat, eu am scris tot. Piturca a venit la Palat. L-am luat: "Vino si semneaza aici, martor?. Piturca nici habar nu avea, nu stia nimic", a spus Becali, in fata instantei care va da o sentinta in 4 iunie.

Piturca, inculpat in acest dosar, a afirmat ca Becali a spus adevarul despre el si a precizat ca nu are nevoie de sustinerea presedintelui LPF, Dumitru Dragomir, care il considera nevinovat pe tehnician in acest caz.

"Nu am niciun fel de emotie. Nu a fost greu pentru mine acolo, din contra, a fost o experienta. Omul (n.r. - Gigi Becali) a spus adevarul, odata ce crede in Dumnezeu cu atata ardoare a spus adevarul si numai adevarul. Sper ca instanta sa tina cont de lucru asta. Nu am nevoie ca Mitica Dragomir sa sara in ajutorul meu, legea trebuie sa fie respectata", a spus Piturca, adaugand ca ii pare rau de Gigi Becali, aflat in inshisoare dupa ce fost condamnat in dosarul schimbului de terenuri.

Cu privire la litigiul pe care il are cu Universitatea Craiova, Piturca a mentionat ca gruparea olteana trebuia sa se adreseze TAS si nu sa il dea in judecata in civil: "ICCJ am inteles ca a dat dreptate FRF in procesul cu Universitatea Craiova. Toate cluburile trebuie sa se adreseze la TAS. Astea sunt legile sportive. Nu a obligat nimeni pe FRF sa se inscrie la UEFA si FIFA, n-a obligat nimeni pe un club sa se inscrie la FRF. Deci trebuie sa se respecte aceste legi."

Directia Nationala Anticoruptie abate atentia de la alte probleme cu dosarele pe care le intocmeste in fotbal, crede selectionerul.

"E foarte important pentru DNA sa apara scandaluri de genul acesta in fotbal. Sa se abata absolut totul asupra fotbalului. Au fost si actiuni reale, sunt si actiuni normale, pentru ca daca nu respecti legea e normal sa se intample lucruri de genul asta. Dar au fost si lucruri care nu au fost normale, dar usor-usor adevarul iese la iveala", a precizat tehnicianul.

#Piturca dosarul Valiza, #sentinta dosar Valiza, #Piturca Becali Valiza , #Stiri Sport