Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UPDATE Mitica Dragomir si Mircea Sandu, trimisi in judecata de DNA pentru un abuz de 3,5 milioane de euro

UPDATE Mitica Dragomir si Mircea Sandu, trimisi in judecata de DNA pentru un abuz de 3,5 milioane de euro


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a lui Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, si a lui Mitica Dragomir, presedintele Ligii profesioniste de Fotbal, in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova.

Prin aceasta dezafiliere, statul roman a pierdut 15 milioane de lei (aproximativ 3,5 milioane de euro), bani pe care i-ar fi incasat din impozite de la clubul din Banie.

Sandu si Dragomir sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, in forma calificata, folosire a influentei ori autoritatii persoanei care indeplineste o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite si infractiunea de sustragere de sub sechestru, se precizeaza intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

In acelasi dosar au fost trimise in judecata institutiile conduse de cei doi, respectiv FRF si LPF, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata si infractiunea de sustragere de sub sechestru, scrie Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, la 20 iulie 2011, la o sedinta a Comitetului Executiv al FRF, s-a hotarat excluderea provizorie a SC Fotbal Club "U" Craiova SA, excluderea fiind pusa pe seama incalcarii grave a statutului Federatiei, fara a se detalia si motiva in ce au constat incalcarile si gravitatea lor.

Pentru luarea deciziei de excludere, la adoptarea careia nu s-au respectat prevederile statutare, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, membri ai Comitetului, in calitatea lor de conducatori ai Federatiei Romane de Fotbal, respectiv ai Ligii Profesioniste de Fotbal, si-ar fi folosit influenta si autoritatea fata de ceilalti membri ai Comitetului Executiv al FRF, sustin procurorii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1069 ori