Messi nu va merge la inchisoare chiar daca va fi gasit vinovat de frauda fiscala

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 13:35
1622 citiri
Messi nu va merge la inchisoare chiar daca va fi gasit vinovat de frauda fiscala

Avocatii fotbalistului Leo Messi, de la F.C. Barcelona, au dat vineri asigurari ca jucatorul respecta legislatia fiscala spaniola, iar daca justitia il va declara totusi vinovat de frauda fiscala - 4 milioane de euro pe care nu i-ar fi declarat, intre 2007 si 2009 - el nu va merge la inchisoare si va plati sumele ce i se vor impune ca sanctiuni, transmite EFE.

Daca este gasit vinovat, recunoaste delictul si plateste impozitele fraudate, plus sanctiunile cerute de procuratura, Leo Messi va evita o pedeapsa cu inchisoarea. De fapt, s-ar reduce cu doua grade pedeapsa prevazuta in astfel de cazuri, iar condamnarea ar fi cuprinsa intre trei si sase luni de inchisoare, cu suspendare.

Intr-un comunicat de presa transmis de biroul de avocati Juarez Veciana, care il reprezinta pe Messi, se arata ca fotbalistul a platit legal impozitele datorate si ca exista, in acelasi timp, o "divergenta a criteriilor" intre acesta si circa financiara spaniola.

Jucatorul de fotbal al clubului F.C. Barcelona, Leo Messi, a fost inculpat joi pentru frauda fiscala in valoare de 4 milioane de euro, si este chemat la audieri in 17 septembrie. Fotbalistul a fost inculpat in urma denuntului venit din partea procuraturii din Barcelona, care considera ca acesta si-a ascuns anumite venituri obtinute intre 2007 si 2009.

Pentru delicte fiscale a fost inculpat si tatal jucatorului, acuzat fiind de nedeclararea veniturilor mentionate, si ca a urzit un plan prin care acesta sa nu plateasca impozite pentru banii castigati din drepturile de imagine. Fotbalistul s-a aratat surprins de informatiile aparute in presa si si-a sustinut nevinovatia.

#proces Messi frauda fiscala, #pedeapsa inchisoare Messi frauda, #amenzi Messi frauda fiscala, #evaziune fiscala Messi , #Stiri Sport