Messi a fost inculpat pentru frauda fiscala

Joi, 20 Iunie 2013, ora 16:06
2071 citiri
Messi a fost inculpat pentru frauda fiscala

Justitia spaniola l-a inculpat si convocat pe data de 17 septembrie pe fotbalistul argentinian Lionel Messi, vedeta echipei FC Barcelona, suspectat impreuna cu tatal sau de frauda fiscala, a indicat joi un purtator de cuvant al parchetului provincial din Barcelona.

Messi este suspectat de o frauda fiscala de peste 4 milioane de euro, conform AFP.

Aceasta convocare vine dupa ce, pe 12 iunie, biroul de urmarire a delictelor economice din Barcelona a prezentat o plangere impotriva lui Messi si a tatalui sau Jorge Horacio Messi, care sunt acuzati de 3 delicte prin care au prejudiciat fiscul cu peste 4 milioane de euro, in declaratiile catre fisc in anii 2007, 2008 si 2009.

"Judecatorul a acceptat astazi sa dea curs acestei plangeri si i-a convocat pe Messi si pe tatal sau pe data de 17 septembrie", a declarat joi pentru AFP Jose Miguel Company, purtator de cuvant al parchetului provincial.

"Ei sunt in prezent inculpati", a adaugat el.

Averea fotbalistului s-ar putea ridica la aproximativ 90 de milioane

Practic, Messi, desemnat de patru ori cel mai bun fotbalist din lume, ar fi simulat mutarea drepturilor sale de imagine pe niste firme aflate in paradisuri fiscale, ca Belize si Uruguay, si in acelasi timp a semnat acorduri de licenta sau servicii cu alte companii situate in jurisdictii de "confort", precum Marea Britanie si Elvetia.

Veniturile fotbalistului ar fi fost transferate din aceste tari europene catre societati aflate in paradisuri fiscale si astfel nu au fost supuse impozitarii, deoarece trezoreria spaniola nu avea acces la informatii.

Lionel Messi are un salariu anual de aproximativ 8,5 milioane de euro si o avere estimata la 90 de milioane de euro.

#evaziune fiscala Messi, #Messi inculpat frauda fiscala, #avere Lionel Messi, #bani Messi paradisuri fiscale , #Stiri Sport