McLaren ar putea renunta la motoarele Mercedes din 2013

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 09:12
1746 citiri
McLaren ar putea renunta la motoarele Mercedes din 2013

Echipa de Formula 1 McLaren ar putea renunta la motoarele furnizate de Mercedes incepand din 2013, dupa 18 ani de parteneriat, informeaza motorsport.com.

Mercedes a motorizat monoposturile team-ului cu sediul la Woking incepand din 1995, apoi, sase ani mai tarziu, grupul Daimler a preluat 40 la suta din actiunile McLaren. Odata cu cumpararea echipei Brawn GP, la finalul anului 2009, si transformarea acesteia intr-una Mercedes suta la suta, interesul Daimler pentru McLaren a scazut, astfel ca germanii s-au retras treptat din actionariat.

Daimler a vandut ultimul pachet de actiuni detinute la McLaren la finalul anului 2011, iar contractul de furnizare a motoarelor Mercedes mai este valabil doar sezonul acesta. Din 2013, McLaren ar trebui sa cumpere motoarele germane ca orice alt client din Formula 1, cum ar fi Force India.

The Sun a scris, luni, ca este posibil ca McLaren sa se orienteze spre un vechi partener, compania japoneza Honda, retrasa din Formula 1 in 2008, dar interesata sa revina ca furnizor de motoare, in conditiile in care din 2014 in Formula 1 se va trece de la motoarele V8 la cele V6 turbo de 1,6 litri.

"Urmarim schimbarile de regulament si daca se va ivi o oportunitate ar fi frumos sa ne intoarecm (n.r. - in F1)", a declarat, luna aceasta, directorul de cercetare si dezvoltare al Honda, Yoshiharu Yamamoto, revistei britanice Autocar.

Intre 1988 si 1992, McLaren si Honda au avut o colaborare fructuoasa, materializata in patru titluri mondiale la piloti (trei cucerite de Ayrton Senna si unul de Alain Prost) si tot atatea la constructori.

Honda s-a retras definitiv din Formula 1 la finalul anului 2008, cand compania japoneza i-a cedat echipa lui Ross Brawn. Sub conducerea si finantarea asigurate de Brawn si colaboratorii sai, team-ul a castigat atat titlul la constructori, cat si pe cel la piloti, prin Jenson Button, chiar in primul sezon de la preluare. La finalul lui 2009, Mercedes a cumparat Brawn GP, insa de atunci echipa nu a mai inregistrat rezultate notabile.

#McLaren motor Mercedes, #Formula 1 McLaren , #Stiri Sport