Veste mare pentru sportul românesc. Klaus Iohannis a promulgat legea finanțării publice

Luni, 31 Octombrie 2022, ora 14:25
899 citiri
Veste mare pentru sportul românesc. Klaus Iohannis a promulgat legea finanțării publice
Klaus Iohannis. Foto: Facebook / Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care prevede că autorităţile locale din toată ţara care alocă fonduri pentru sport vor fi obligate să dea bani şi pentru susţinerea activităţii sportive la nivel de copii şi junori. Legea prevede că primăriile trebuie să aloce cel puţin 30% din bugetul pentru activităţi sportive pentru copii şi juniori.

Actul normativ are ca obiect de reglementare completarea art. 18¹ din Legea nr.69/2000, cu un nou alineat, alin. (5), astfel încât din sumele alocate din bugetul local pentru finanţarea activităţii sportive, potrivit alin. (1), (2) sau (4), minim 30% din cuantumul aprobat să fie direcţionat pentru susţinerea activităţii sportive şi promovarea unui stil de viaţă sănătos la nivel de copii şi juniori, pe bază de proiecte anuale.

Astfel, conform legii promulgate de către şeful statului, autorităţile locale vor avea posibilitatea să finanţeze orice ramură sportivă şi orice tip de structură sportivă, de drept public sau privat, cu o singură condiţie şi anume să se afle pe raza unităţii teritorial-administrative respective.

Vor putea fi finanţate şi structurile sportive şcolare care aparţin de unităţile de învăţământ din respectiva unitate administrativ-teritorială, măsură care vizează în special localităţile cu un număr mai mic de copii şi tineri.

Proiectul de lege iniţiat de USR a fost adoptat, decizional, de către Camera Deputaţilor, pe 4 octombrie.

Potrivit unui comunicat de presă al USR, în România, rata celor care nu practică nicio formă de sport sau mişcare în segmentul de vârstă 5-14 ani este de 47%. Cifra creşte aproape de 79% în segmentul 15-24 ani.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, şi decretul pentru promulgarea legii pentru ratificarea Convenţiei privind Organizaţia Internaţională de Asistenţă Maritimă pentru Navigaţie, deschisă spre semnare în perioada 27 ianuarie 2021 - 26 ianuarie 2022, semnată de România, la Paris, la 23 septembrie 2021. ...citeste mai departe despre "Veste mare pentru sportul românesc. Klaus Iohannis a promulgat legea finanțării publice" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis, #bani sport, #Gica Hagi, #primarii , #Stiri Sport