Jose Mourinho, cel mai bine platit antrenor. Vezi ce salariu are

Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 08:44
3220 citiri
Jose Mourinho, cel mai bine platit antrenor. Vezi ce salariu are

Portughezul Jose Mourinho este antrenorul cel mai bine platit din fotbalul mondial, fiind remunerat cu 15,3 milioane euro pe an de actualul sau club, Real Madrid, dezvaluie revista braziliana Pluri Consultoria.

"The Special One" este urmat in aceasta inedita ierarhie de italianul Carlo Ancelotti, care primeste un salariu de 13,5 milioane euro la formatia franceza Paris Saint-Germain, locul al treilea fiind ocupat de fostul selectioner al Italiei, Marcello Lippi, pe care chinezii de la Guangzhou Evergrande l-au atras cu o oferta de 10 milioane euro pe an.

Pluri Consultoria precizeaza, insa, ca acestea sunt salariile brute ale respectivilor tehnicieni, iar dupa plata impozitelor cel mai avantajat este Ancelotti, care ramane cu un venit net de 7,4 milioane euro, urmat de Mourinho, cu 7,3 milioane, si Fabio Capello, italianul de la carma nationalei Rusiei, cu 6,8 milioane euro.

Dintre cei 30 de tehnicieni cuprinsi in lista publicatiei braziliene de specialitate 22 sunt antrenori de club, iar 8 se afla la carma unor echipe nationale.

Cei mai multi dintre antrenorii aflati pe lista sunt italieni (7), urmati de brazilieni (5), germani, olandezi si scotieni (cate 3).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Jose Mourinho salariu, #cel mai bine platit antrenor, #venituri sport , #Stiri Sport