Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Jocurile Olimpice: Londra dubleaza bugetul pentru securitate

Jocurile Olimpice: Londra dubleaza bugetul pentru securitate


Marea Britanie si-a dublat bugetul pentru securitate destinat Jocurilor Olimpice din vara 2012, dupa ce a realizat ca a subestimat numarul de personal necesar pentru controlul spectatorilor, atletilor si oficialilor in cadrul punctelor de control din aeroporturi.

Asigurarea securitatii in timpul Jocurilor Olimpice costa Marea Britanie aproximativ 9,3 miliarde lire sterline, potrivit Reuters.

Marea Britanie angajase initial 10.000 de oameni pentru asigurarea securitatii in cadrul Jocurilor Olimpice si Paraolimpice. Numarul de personal a fost suplimentat cu 13.700 de angajati.

Suplimentarea numarului de angajati se traduce intr-un buget de 553 milioane lire sterline, fata de estimarea initialade 282 milioane lire sterline.

Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 coincid cu a 40-a aniversare a Jocurilor Olimpice de la Munchen, cand 11 sportivi israelieni au murit dupa ce au fost tinuti ostatici de catre teroristi palestinieni.

Marea Britanie a fost o tinta preferata de teroristi ani de-a randul, mai ales de cand s-a implicat major in razboiul din Irak si Afganistan, alaturi de Statele Unite.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1238 ori