Jocurile Olimpice de Iarna 2014 costa 36 miliarde de euro

Marti, 05 Februarie 2013, ora 08:28
2909 citiri
Jocurile Olimpice de Iarna 2014 costa 36 miliarde de euro

Cheltuielile pentru Jocurile Olimpice de iarna 2014 de la Soci, din sudul Rusiei, ating deja circa 1.500 miliarde ruble (36 miliarde euro), a indicat luni un viceprim-ministru rus, o suma superioara estimarilor avansate pana acum.

Intrebat de ziaristi daca aceste cheltuieli vor atinge suma de 1.500 miliarde ruble - din care jumatate provin din sectorul privat - viceprim-ministrul Dmitri Kozak, insarcinat cu supervizarea lucrarilor pentru Jocuri, a confirmat suma, potrivit agentiei Interfax.

"Efectiv, cifra se apropie de acest plafon", a declarat Kozak referindu-se la suma de 36 miliarde euro.

In realitate, aceasta cifra este deja atinsa. Insa tin sa precizez inca o data ca jumatate din aceasta suma provine din investitii private", a subliniat Kozak.

Statul rus a cheltuit circa 700 miliarde ruble (17 miliarde euro): 200 miliarde ruble pentru constructia siturilor olimpice si aproximativ 500 miliarde ruble pentru amenajarea infrastructurilor in oras, a detaliat Kozak.

Aceste cifre depasesc considerabil estimarile initiale ale programului de investitie global de 14 miliarde euro.

Orasul Soci, situat intre Marea Neagra si muntii Caucaz, a fost desemnat in 2007 drept gazda a Jocurilor Olimpice de iarna 2014 si, de atunci, face obiectivul unor multiple lucrari de constructie de infrastructuri sportive si de transport.

Presedintele rus Vladimir Putin, care a sustinut cu ardoare candidatura orasului Soci, va inspecta santierele JO miercuri si joi, a indicat luni purtatorul sau de cuvant, Dmitri Peskov, pentru agentia RIA Novosti.

Pe 7 februarie, cu un an inainte de deschiderea JO, o mare ceremonie, la care vor asista numerosi invitati, este prevazuta in satul olimpic aflat in constructie pe malul Marii Negre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Jocuri Olimpice Iarna, #Jocuri Olimpice Soci, #Jocuri Olimpice Rusia , #Stiri Sport