Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Italia nu are bani pentru Jocurile Olimpice din 2020

Italia nu are bani pentru Jocurile Olimpice din 2020


Premierul italian, Mario Monti, a anuntat ca guvernul nu va sprijini planul autoritatilor din Roma de a concura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Vara din 2020, intrucat statul nu poate asigura suportul financiar intr-o perioada de criza.

Situatia financiara dificila a Italiei nu permite guvernului sa ofere garantiile cerute de Comitetul Olimpic International, a declarat Monti dupa o sedinta de guvern, potrivit cotidianului The Guardian.

"Am ajuns la concluzia unanima ca in actuala situatie guvernul italian nu se simte capabil sa-si ia angajamentul de a asigura garantii", a spus el.

Costul organizarii Jocurilor Olimpice la Roma a fost estimat la 12,5 miliarde de euro.

Decizia vine cu numai o zi inainte de termenul limita al Comitetului Olimpic pentru depunerea ofertelor de organizare a evenimentului din 2020.

In cursa au ramas Madrid, Tokio, Istanbul, Doha si Baku.

Monti conduce un guvern tehnocrat, responsabil cu implementarea de reforme, dupa ce indatorarea ridicata a tarii a cauzat ingrijorarea investitorilor, iar costurile de imprumut ale tarii au atins niveluri considerate nesustenabile.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2749 ori