Roger Federer castiga Australian Open dupa o finala de poveste cu marele sau rival Rafa Nadal

Duminica, 29 Ianuarie 2017, ora 14:16
6427 citiri
Roger Federer castiga Australian Open dupa o finala de poveste cu marele sau rival Rafa Nadal
Foto: Twitter / Australian Open

Roger Federer l-a invins pe marele sau rival Rafael Nadal in finala de la Australian Open, dupa 5 seturi ale unui ultim act de poveste, intre cei mai mari campioni din istoria tenisului.

Scorul a fost 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3, dupa 3 ore si 40 de minute de tenis de poveste.

Primul set a fost unul echilibrat, decis de un singur break, realizat de Roger Federer in game-ul psihologic, cel cu numarul 7. La 3-3, Roger a fost mai incisiv si a reusit breakul, ducand apoi setul catre victorie, la 6-4. Dupa ce a jucat tactic excelent in fata lui Nadal in prima mansa, Federer si-a scazut mult nivelul si i-a permis lui Nadal sa conduca in mod clar ostilitatile in mansa secunda.

Nadal a condus si cu 4-0, pentru a castiga setul cu 6-3 si a reveni in aceasta uriasa finala. Nadal a condus cu 1-0 si in mansa cu numarul 3, iar la acest moment a ratat 3 mingi de break la rand, mingi care au devenit decisive pe plan mental, caci Federer si-a revenit, a bifat game-ul, castigand apoi alte 5 puncte la rand, dominand mansa cu 6-1.

Totusi, razboinicul Nadal si-a revenit si de data asta, incepand sa serveasca din ce in ce mai bine, pe corpul lui Federer, fiind la timona mansei cu numarul 4, pe care a castigat-o cu acelasi scor ca si pe cea cu numarul 2, 6-3.

Setul decisiv a fost unul de povestit nepotilor, cu Nadal care a inceput mai bine, a facut breakul dupa primul game, a condus cu 3-2 si a avut si minge de 4-2, dar de aici Federer a redevenit omul de numarul 1 de pe timpuri cand domina clar tenisul mondial.

A fost 6-3 per total, iar Federer scrie si acum istorie, la 35 de ani, cucerind al 18-lea titlu de Mare Slem din istorie, ramanand cu 4 trofee peste Nadal si Sampras.

Este al 5-lea titlu pentru elvetian la Australian Open, care jucase ultima finala in 2009, una pierduta in 5 seturi tot cu Nadal.

Federer a izbucnit in lacrimi la final, imbratisandu-se in fata fileului cu cel mai bun prieten al sau din circuit, dar totodata si cel mai mare rival al sau, din istoria tenisului.

Desfasurarea intalnirii:

Final de meci!!! Federer castiga cu 6-3 un decisiv de poveste, in poate cea mai frumoasa finala de tenis din toate timpurile!

14.08: 5-3 si break care poate fi finalul acestui turneu de Mare Slem. O finala de poveste, pe care parca nu am vrea sa o vedem terminata..

13.58: Game la zero Roger Federer, 4-3 in setul 5.

13.56: 3-3, break Federer si finala se joaca din nou, e foarte greu de spus cine va rezista acum din punct de vedere mental si ap ...citeste mai departe despre "Roger Federer castiga Australian Open dupa o finala de poveste cu marele sau rival Rafa Nadal" pe Ziare.com

#Federer Nadal LIVE finala Australian Open, #live text El Clasico tenis masculin, #Federer versus Nadal mare finala AO , #Stiri Sport