FIFA a autorizat un fotbalist care are piciorul amputat sa joace cu o proteza

Luni, 13 Mai 2013, ora 08:32
1341 citiri
FIFA a autorizat un fotbalist care are piciorul amputat sa joace cu o proteza

Un jucator austriac in varsta de 20 de ani, care are un picior amputat, a primit din partea FIFA permisiunea de a evolua cu o proteza, caz fara precedent in fotbal, dar care aminteste de cel al atletului sud-african Oscar Pistorius, informeaza AFP.

Martin Hofbauer, jucator al echipei UFC Miesenbach din prima divizie de amatori B, din Stiria, a ramas fara un picior, acesta fiindu-i amputat ca urmare a unui cancer.

Prin intermediul Ligii regionale, el s-a adresat federatiei austriece (OFB) pentru a obtine permisiunea de a evolua cu o proteza. OFB a sesizat FIFA, care a decis ca Hofbauer sa devina primul fotbalist care poate sa joace in meciurile oficiale cu o proteza.

Comisia medicala a FIFA si-a dat acceptul la 3 mai, cu conditia ca proteza sa nu reprezinte un pericol pentru fotbalistul care o foloseste si pentru ceilalti jucatori. De asemenea, inainte de fiecare meci arbitrul trebuie sa verifice starea protezei.

"Am crezut mereu ca voi primi permisiunea, pentru ca eu nu am indoieli, gandesc mereu pozitiv. Ma bucur ca am creat un precedent pentru toti jucatorii cu handicap", a declarat pentru cotidianul Graz Kleine Zeitung si pentru publicatia Focus fotbalistul din Gschaid, care este si mecanic agricol.

El a recunoscut ca a jucat deja cu proteza. "Nimeni nu si-a dat seama ca aveam proteza, era acoperita de jambiera si de gheata", a explicat fotbalistul.

Atletul sud-african Oscar Pistorius, care are proteze la ambele picioare, a fost nevoit sa apeleze, in 2008, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a obtine autorizatia de a participa la competitiile oficiale alaturi de sportivi fara handicap.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FIFA fotbalist proteza, #FIFA fotbal Austria , #Stiri Sport