FC Arges solicita intrarea in insolventa

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 11:08
1299 citiri
FC Arges solicita intrarea in insolventa

Administratorul delegat al FC Arges SA, Catalin Barbu, a cerut intrarea in procedura de insolventa a clubului pitestean de fotbal, printr-o cerere depusa la Tribunalul Comercial Arges.

Potrivit unor documente publicate in editia de vineri a cotidianului "Curierul zilei", cererea de deschidere a procedurii insolventei a fost depusa la Tribunalul Comercial Arges pe data de 11 iunie, principalele motive invocate fiind pierderile de 3 milioane de lei inregistrate in anul 2012, dar si datoriile totale de peste 8,5 milioane de lei catre creditori si catre bugetul de stat.

Printre creditori se numara o firma detinuta de Cornel Penescu, dar si fiul omului de afaceri, Andrei Penescu, devenit actionar majoritar la club dupa retragerea tatalui sau, conform aceleiasi surse.

Cererea de deschidere a procedurii insolventei depusa de debitor se judeca, conform procedurilor legale, in termen de cinci zile de la inregistrarea ei la instanta.

Familia Penescu se pregateste sa renunte la club

Administratorul delegat al FC Arges a anuntat, pe 23 mai, ca omul de afaceri Cornel Penescu, judecat pentru acte de coruptie in fotbal, este dispus sa renunte la echipa.

Catalin Barbu a precizat atunci ca Andrei Penescu, fiul lui Cornel Penescu, a trimis o adresa catre Primaria Pitesti, in care isi anunta intentia de a renunta la actiunile detinute la club.

Primarul Tudor Pendiuc a anuntat ulterior ca se cauta solutii pentru salvarea echipei FC Arges, dar ca, inainte de a gasi un investitor, este necesar un audit financiar.

"Sper sa gasim solutie sa preluam FC Arges, nu noi, municipalitatea, ci un alt actionar, fiindca actionarul principal vad ca acum cedeaza cel putin 50%, daca nu chiar tot", a declarat Pendiuc pe 6 iunie, intr-un interviu acordat Agerpres.

Echipa FC Arges evolueaza de patru sezoane in liga secunda, fara a reusi promovarea.

Comisia de disciplina a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis, pe 8 iulie 2009, retrogradarea din prima liga a formatiei FC Arges, precum si declararea finantatorului clubului, Cornel Penescu, trimis in judecata pentru fapte de coruptie in fotbal, persona non grata.

Echipa din Trivale a fost campioana a Romaniei in editiile 1971-1972 si 1978-1979, finalista a Cupei Romaniei in 1965 si finalista a Cupei Balcanice in anii 1985 si 1988. FC Arges a terminat pe locul 10 in campionatul 2008-2009 al Ligii I.

#insolventa FC Arges, #creditori FC Arges, #patron FC Arges , #Stiri Sport