Favoritele la câștigarea Ligii 1 din România în 2023

Miercuri, 04 Ianuarie 2023, ora 17:47
1163 citiri
Favoritele la câștigarea Ligii 1 din România în 2023
FOTO: unsplash.com

Fotbalul este sportul rege în România, iar milioane de romani urmăresc cu multa atenție competiția interna. Liga 1 se afla la sezonul cu numărul 105, dar ultimele 8 au fost puțin diferite decât anterioare. Sistemul play-off și play-out este cel care face diferență.

Sezonul 2022 – 2023 este diferit și dintr-un alt motiv. Este primul sezon care se disputa fără Dinamo București, fiind retrogradata la finele sezonului anterior în Liga a 2-a.

Mulți dintre cei care urmăresc cu atenție competiția interna sunt și jucători de pariuri, iar cotele echipelor sunt extrem de importante pentru aceasta categorie de suporteri. Așadar, la începutului sezonului în curs bookmakerii au realizat o lista cu cotele pentru favoritele la titlul Ligii 1.

Cum funcționează sistemul play-off și play-out?

Competiția debutează cu un sistem regular în urma căruia primele 6 echipe clasate se vor califica în play-off. Ultimele 10 clasate se vor califica în play-out.

Ultimele doua clasate din play-out vor fi retrogradate în liga secunda, iar penultimele doua vor fi nevoite să dispune meciuri de baraj cu pozițiile 3 și 4 din Liga a 2-a.

Ce echipe vor juca în Europa?

Campioana României vă juca și în primul tur preliminat din Liga Campionilor, iar următoarele 3 clasate vor juca în turul ÎI preliminar din Conference League. Din nefericire, nicio echipa românească nu se vă califica în Europa League.

CFR Cluj, principala favorita la titlul și în 2023

Campioana CFR Cluj rămâne în topul favoritelor la câștigarea titlului și în acest an. Echipa condusa de antrenorul Dan Petrescu a reușit să ridice trofeul Superligii în ultimele cinci ediții și a început campionatul cu o cota de 2.25 pentru a repeta reușită și în acest sezon.

Aceasta cota oferite de bookmakeri a venit și în urma declarațiilor patronului FCSB, Gigi Becali, care a spus că nu mai are de gând să inveseasca la echipa. Cu toate acestea, ecuația s-a schimbat în urma achizițiilor de noi jucători a grupării din București.

Modul în care este analizata echipa alb-vișiniilor este influențat și de achizițiile și despărțirile CFR-ului din acest debut de sezon. Echipa lui Dan Petrescu s-a întărit cu nume importante din campionatul intern, dar și din străinătate.

De asemenea, antrenorul a renunțat la serviciile a 9 jucători care nu au reușit să se ridice la nivelul dorit de echipa.

În momentul scrierii acestui articol, CFR are cota de 1.85 pentru câștigarea titlului, fiind urmata îndeaproape de Farul Costanta care a impresionat prin evoluțiile sale.

Care sunt șansele FCSB-ului de a câștiga titlul Superligii?

Ultimul titlu castigat de echipa patronata de Gigi Becali a fost în anul 2015, atunci când Costel Gâlcă conducea echipa din punct de vedere tehnic. Desi echipa din București a fost în fiecare sezon favorita la primele locuri din Liga 1, aceasta nu a mai reușit să se claseze pe prima poziție la finele sezonului competițional.

Astfel, FCSB este cea de-a doua favorita la titlu văzută și de bookmakerii care au întocmit cotele din acest sezon. Cota echipei care aduna cei mai importanți jucători din Liga 1 este de 3.00 la începutul sezonului.

În momentul actual, cea mai favorabila cota este de 9.00 și este oferita de Unibet. SuperBet și Betano oferă cote de peste 10.00 pentru echipa condusa în prezent de Mihai Pintilii după despărțirea recenta de Nicolae Dică.

Unde se clasează Universitatea Craiova, Rapid și Farul?

Casele de pariuri a oferit, la începutul sezonului actual din Liga 1, șansă a 3-a echipei din Banie – Universitatea Craiova. Ecuația s-a schimbat radical în urma prestațiilor echipei care a început sezonul alaturi de Laurențiu Reghecampf.

Rapid a fost văzută că fiind a patra favorita la titlu din acest sezon 2022-2023. Schimbările de la nivelul actionariatului și achizițiile importante au adus aceasta clasare a bucureștenilor reveniți de curând în prima liga din fotbalul romanesc. Echipa condusa de Adrian Mutu a primit cota 15.00 la începutul campionatului.

Farul Constanta este revelația sezonului. Jocul prestat și rezultatele din ultimele meciuri au adus-o pe prima poziție în momentul actual. Bookmakerii i-au oferit cota 20.00 la începutul Ligii 1, dar aceasta cota a scăzut considerabil până în acest moment.

Favoritele la titlu după runda a 18-a din Liga 1

Cotele echipelor romanești favorite la câștigarea campionatului, conform celor mai multe case de pariuri, arata astfel:

  • CFR Cluj – cota 1.85
  • Farul Constanța – cota 5.00
  • FCSB – cota 10.00
  • Rapid București – cota 12.00

#liga 1, #romaia, #fotbal, #favorite , #Stiri Sport