Dosarul transferurilor de jucatori. Greii fotbalului primesc o noua 'gura de libertate'

Luni, 20 Mai 2013, ora 13:04
1300 citiri
Dosarul transferurilor de jucatori. Greii fotbalului primesc o noua 'gura de libertate'
Sursa foto: Ilfovsport.ro

Instanta suprema a decis luni sa trimita dosarul transferurilor de jucatori pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care in noiembrie 2012 a dispus pedepse intre trei si opt ani de inchisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecati pentru inselaciune.

Cei opt oameni de afaceri implicati in dosarul Transferurilor sunt Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristi Borcea, Gigi Netoiu, Jean Padureanu si Gica Popescu.

Reactia lui Dumitru Dragomir: Stiam ca se va da spre rejudecare

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat ca decizia judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie de a trimite dosarul transferurilor de fotbalisti pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti este "cea mai corecta decizie".

"Eu asa am spus ca se va da, puteti sa imi spuneti Oracolul de la Balcesti. Eu am vorbit cu toti marii avocati si mi-au spus ca se va da spre rejudecare. Completul de judecata a fost profesionist, asta a fost cea mai corecta decizie. Acum se reia totul, se face expertiza, se audiaza martorii, tot, s-ar putea sa mai dureze 3-4 ani", a spus Dragomir la postul Sport.ro, citat de Mediafax.

Giovanni Becali: Procurorii nu au adus probe clare

Fostul agent de jucatori Giovanni Becali, unul din inculpatii in dosarul transferurilor din fotbalul romanesc, a declarat ca procurorii nu au adus probe clare pentru ca judecatorii sa anunte o decizie definitiva si au retrimis cazul spre rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti.

''Am incredere in justitie. Cei care au acuzat, nu au avut probe elocvente ca sa convinga completul sa ne condamne'', a declarat Giovanni Becali, condamnat la 8 ani inchisoare cu executare.

Giovanni Becali a mai spus ca respecta aceasta decizie si mentioneaza ca rejudecarea nu inseamna achitare, ci un proces in derulare. "Procurorii sunt obligati sa aduca probe pentru a condamna niste oameni despre care au presupus ca sunt vinovati.

Tranzactii care ar fi prejudiciat statul cu 1,5 milioane de dolari

Procurorii ii acuza ca ar fi efectuat, in perioada 1999 - 2005, tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti din Liga I catre cluburi din strainatate. Aceste tranzactii, spun procurorii, ar fi prejudiciat statul roman cu peste un milion si jumatate de dolari.

In plus, tranazactiile efectuate de oamenii de afaceri amintiti ar fi prejudiciat patru cluburi sportive: Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati, cu peste 10 milioane de dolari.

Clubul Rapid a fost retrogradat deja, in liga a II-a de fotbal, dupa ce licenta nu a fost innoita, iar Copos sustine ca echipa din Giulesti valoreaza mai putin de 10 miioane de euro.

Potrivit omului de afaceri va fi preluat de potentialii investitori fara datorii dupa ce va fi incheiata procedura insolventei.

Sentinta in "Dosarul Transferurilor"

Ioan Becali - 8 ani de inchisoare cu executare

Victor Becali - 7 ani de inchisoare cu executare

Cristi Borcea - 7 ani de inchisoare cu executare

George Copos - 5 ani de inchisoare cu executare

Mihai Stoica - 4 ani de inchisoare cu executare

Gica Popescu - 3 ani de inchisoare cu suspendare

Gigi Netoiu - 3 ani de inchisoare cu suspendare

Jean Padureanu - 3 ani de inchisoare cu suspendare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rejudecare dosarul transferurilor, #dosarul transferurilor Curtea Apel, #condamnari dosar transferuri , #Stiri Sport