Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce datorii are unul dintre cele mai bogate cluburi de fotbal din lume, Manchester United

Ce datorii are unul dintre cele mai bogate cluburi de fotbal din lume, Manchester United


Clubul englez de fotbal Manchester United a anuntat ca si-a refinantat dobanzile la o datorie de peste 290 milioane de dolari, sarcina care costa campioana Angliei circa 15 milioane de dolari pe an.

Manchester United a refinantat 177,78 milioane de lire sterline la o dobanda de 8,75 la suta, precum si o alta suma, de circa 22,09 milioane dolari la o dobanda de 8,375 milioane dolari.

Practic, prin aceasta refinantare, Manchester United a redus sarcina datoriei de la 31 milioane de lire sterline la 21 milioane de lire sterline pe an.

Clubul englez are o datorie totala de 370 milioane de lire sterline.

Clubul Manchester United a generat o cifra de afaceri record in primul sfert al sezonului 2012/2013, in special datorita semnarii de noi parteneriate, de 76,3 milioane de lire sterline (95 de milioane de euro), in crestere cu 3,4 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cresterea veniturilor a fost facilitata de noile acorduri de sponsorizare semnate, care au inregistrat o crestere de 32,4 la suta fata de anul trecut.

In perioada incheiata la 30 septembrie 2012, Manchester United a semnat zece noi angajamente si parteneriate, printre care cele cu gigantul american General Motors, banca spaniola Santander sau compania de pariuri online bwin.com.

Clubul controlat din 2005 de americanul Malcolm Glazer a inregistrat, de asemenea, un profit net de 20,5 milioane de lire (25,4 milioane de euro), fata de o pierdere de cinci milioane de lire (6,2 milioane de euro) un an mai devreme.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1526 ori