Cat costa sa fii pilot de raliuri? Claudiu Barbu, Transcarpatic Rally Team, ne prezinta amanunte interesante din lumea motorsportului

Luni, 02 Iulie 2018, ora 15:03
1511 citiri
Cat costa sa fii pilot de raliuri? Claudiu Barbu, Transcarpatic Rally Team, ne prezinta amanunte interesante din lumea motorsportului
Foto: Facebook/Claudiu Barbu

A ajunge pilot de raliuri e visul multor copii, dar si a multor oameni maturi, doar ca realizarea acestui vis implica un efort financiar considerabil.

Claudiu Barbu, pilotul Transcarpatic Rally Team, ne dezvaluie costurile participarii la o etapa de raliuri din Romania, precum si la una de peste hotare.

Potrivit acestuia, pentru a lua startul la o cursa in tara noastra trebuie sa dispui de "cateva mii de euro", in timp ce o participare la o competitie externa te "va usura" de "cateva zeci de mii de euro", chiar "aproape o suta de mii de euro" in cazul unei intreceri de anvergura, precum Raliul Dakar.

A fi pilot auto in Romania nu poate fi considerat un job, ci doar o pasiune, pentru ca, dupa cum ne precizeaza Claudiu, "nu cunosc pe nimeni care sa traiasca din participarea la raliuri".

Pilotul in varsta 39 de ani, manager al unei firme de consultanta, ne-a povestit si despre dificultatile intampinate recent la cea mai dura cursa de raliuri din Romania, Baja 500, la care Transcarpatic Rally Team a ocupat pozitia a 3-a la Clasa SSV:

Citeste mai departe despre "Cat costa sa fii pilot de raliuri: Claudiu Barbu (Transcarpatic Rally Team) ne prezinta amanunte interesante din lumea motorsportului Interviu" pe Ziare.com.

#costuri pilot de raliuri, #Claudiu Barbu, #Transcarpatic Rally Team , #Stiri Sport