Astra Giurgiu - FC Oleksandria: avancronica unui meci pe care romanii sunt obligati sa il castige

Joi, 27 Iulie 2017, ora 14:04
1750 citiri

Ocupanta locului al 6-lea in editia recent incheiata a Ligii I de fotbal, Astra Giurgiu, porneste, teoretic, cu prima sansa in partida de pe teren propriu contra revelatiei primei ligi ucrainiene, FC Oleksandria, locul 5 la finalul sezonului 2016/2017.

Finalista a Cupei Romaniei si participanta a Romaniei in turul III preliminar al Europa League in locul FC Voluntari, care nu a obtinut acreditare in acest sens, Astra este nevoita sa obtina o victorie in meciul disputat contra echipei surpriza din Ucraina, pentru a mai sterge din dezamagirea fanilor dupa finalul slab de sezon.

Aflata la cel de-al saselea sezon in competitiile europene, elevii lui Edi Iordanescu beneficiaza de experienta suplimentara, in fata cvasidebutantei, FC Oleksandria.

Desi a pierdut o sumedenie de jucatori importanti in aceasta vara, rezultatele obtinute anterior (play-off Europa League in sezoanele 2013/2014 si 2015/2016 si faza grupelor in sezonul 2014/2015), giurgiuvenii sunt vazuti ca principali favoriti de catre operatorii de pariuri sportive.

De exemplu, operatorul de pariuri britanic Sportingbet, ofera jucatorilor sai o cota de 2.25 pentru victoria Astrei, in timp ce formatia din Oleksandria are o miza de 3.10. Un rezultat de egalitate, mai putin probabil, este creditat cu o miza de 3.20, insa ar fi in defavoarea echipei din Giugiu.

In cele 24 de meciuri disputate pana acum in Europa League, potrivit site-ului UEFA, Astra are in palmares un numar de 11 victorii, 6 remize si 7 infrangeri.

Giurgiuvenii s-au calificat in turul trei preliminar al Europa League invingand, in dubla mansa, cu scorul general de 3-1, formatia azera FK ZIRA, ocupanta pozitiei a patra in campionatul intern la finalul sezonului recent incheiat.

In viziunea expertilor straini, giurgiuvenii sunt creditati cu 41% sansa de victorie in timp ce ucrainienii au 28% sanse de a obtine un rezultat fabulos pe stadionul "Marin Anastasovici". De asemenea, datele arata ca sunt 30% sanse ca partida sa se incheie la egalitate, cel mai probabil 1-1. Predictiile arata o probabilitate de 51% sa se marcheze mai putin de 2.5 goluri si de 48% pentru un scor de cel putin 2-1.

Potrivit informatiilor furnizate de catre site-ul oficial UEFA, Astra a obtinut cea mai categorica victorie impotriva slovenilor de la Slovan Liberec, in meciul disputat la Giurgiu, pe data de 31.07.2014.

Cele mai "usturatoare" infrangeri ale formatiei din Giurgiu au fost in meciurile cu austriecii de la FC Salzburg si croatii de la Dinamo Zagreb, echipa pierzand cu un neverosimil scor de 5-1.

Jucatorul cu cele mai multe prezente in toate competitiile internationale este considerat fostul portar al Astrei, Silviu Lung Jr, cu 36 de meciuri jucate, in timp ce Constantin Budescu, actualmente jucatorul Stelei, are cel mai mare numar de golul marcate, 9.

In 3 din 5 jocuri disputate, giurgiuvenii au reusit cel putin 2.5 goluri, avand o medie de 1.57 goluri/meci in intalnirile de pe teren propriu. De cealalta parte, formatia din Ucraina are o medie de 0.67 goluri/meci in partidele din deplasare, in timp ce in 6 din 9 jocuri, echipa a marcat mai putin de 2.5 goluri.

#Astra Giurgiu Oleksandria, #cote Astra Giurgiu, #pariuri sportive fotbal , #Stiri Sport